Gabriela Firea cere dublarea bugetului Capitalei. Orban: Este o neobrăzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, solicită dublarea contribuţiei statului la bugetul Bucureştiului, lucru catalogat de premierul Ludovic Orban drept o neobrăzare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere guvernului, printr-o hotărâre a Consiliului General, majorarea contribuţiei statului la bugetul Municipiului Bucureşti la 1,5% din PIB, argumentând că, deşi Capitala contribuie cu 25% din PIB-ul naţional, alocările sunt la jumătatea necesarului.

În replică, premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane şi mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăţilor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite