Fotogalerie Pasajul Pipera va fi gata abia peste şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii susţin că pasajul va fi inaugurat abia în primăvara anului viitor, nicidecum în luna decembrie, după cum promisese primarul Sorin Oprescu.

Bucureştenii care locuiesc în zona Aviatorilor vor fi nevoiţi să mai suporte încă jumătate de an calvarul lucrărilor la pasajul suprateran Pipera.

Deşi Sorin Oprescu avansase ca termen final de dare în funcţiune a pasajului luna decembrie, muncitorii de pe şantier îl contrazic şi suţin că lucrările vor continua cel puţin până în primăvara anului următor.

„Nici vorbă de luna decembrie, aşa cum a spus primarul. S-a mai amânat cu şase luni. Păi uitaţi-vă cum e vremea. Noi suntem condiţionaţi de ea. Şi gata, vine iarna, cum credeţi că o să mai turnăm beton?“, a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre muncitori.

Un şef de echipă e de părere, însă, că până la sfârşitul anului acesta se poate deschide parţial dacă se forţează lucrările.

„Eu cred că totuşi vor fi deschise trei benzi ca să mai fluidizeze circulaţia în zonă“.

Pasajul le-a înghiţit parcările

Nu la fel de optimişti par însă şoferii care se înghesuie pe lângă pasaj pentru a ieşi sau a intra pe Drumul Naţional 1.



„Nu cred că va fi gata ceva aici până la vară. Oricum, m-am resemnat cu hârtoapele din Pipera“, spune Ionut Dedu, unul dintre conducătorii auto care face naveta în afara Bucureştiului.

Locuitorii blocurilor de pe lângă Pasajul Pipera trăiesc acelaşi coşmar prin care au trecut şi bucureştenii care au case în zona Pasajului Basarab.

Pasajul Pipera va fi gata abia peste şase luni

„Ne-au dispărut locurile de parcare, deşi autorităţile au susţinut sus şi tare că ne creează altele. Am stat fără geamuri terompane până de curând, fiind forţaţi să îndurăm tot zgomotul infernal de sub buza balcoanelor“, povesteşte una dintre locatarele imobileleor de la piciorul podului.

Costuri duble

Deşi pe hârtie „datează“ încă din 2005, construcţia propriu-zisă a pasajului a început în 2007. De-atunci termenul de finalizare a mai fost prelungit de două ori, iar costurile pasajului s-a dublat.


Astfel, de la 6,22 milioane de euro s-a ajuns la 11,44 milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro fonduri europene.

Pasaje în lucru

O altă lucrare de anvergură, anunţată ca fiind gata în aprilie 2012, o reprezintă pasajul suprateran Mihai Bravu. 

Lucrarea va consta în două pasaje paralele peste Dâmboviţa, câte unul pentru fiecare sens, construcţie pentru care primăria va plăti 28 milioane de euro.

Tot la începutul lui 2012 municipalitatea promite că va fi gata şi reabilitarea pasajului Muncii. Costul lucrării este de 9,6 milioane de euro.

Noul pasaj va gâtui circulaţia din zona Pipera
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite