Firea: În Capitală sunt montate 15 corturi de prim-ajutor în perioada caniculară, vineri vor mai fi montate încă cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 corturi de prim-ajutor au fost montate în Bucureşti
15 corturi de prim-ajutor au fost montate în Bucureşti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că 15 corturi anti-caniculă, dotate cu aer condiţionat, apă, medicamente de prim-ajutor şi personal medical, au fost montate în Bucureşti în zone aglomerate, iar în cursul zilei de vineri vor mai fi amplasate încă cinci.

Primarul general a vizitat cortul amplasat în Piaţa Universităţii, precizând că sunt montate 15 corturi anti-caniculă în Capitală, în zona Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Piaţa Amzei, Obor, Dristor, dar şi în alte zone intens circulate.

"În acest weekend va fi caniculă şi, peste acest incovenient, şi indicatorul care măsoară umiditatea va fi un factor care ar putea să creeze probleme bucureştenilor care se află în weekend în Capitală. Practic, vremea va produce un disconfort termic şi am vrut să fim pregătiţi. Programul corturilor va fi de la 11.00 la 19.00, corturile sunt dotate cu aer condiţionat, apă, medicamente necesare de prim-ajutor şi, cel mai important, personal medical care lucrează în regim de voluntariat”, a spus Firea.

Ea a precizat că, în total, vor fi amenjate 20 de corturi de acest tip.

Întrebată de ce nu funcţionează şi duşurile stradale, edilul a explicat că, în momentul în care s-a interesat de acest lucru, a fost invocată lipsa banilor.

"Am întrebat şi eu de ce nu s-a făcut o mică investiţie pentru ca aceste dispozitive să poată funcţiona. Răspunsul clasic, de fiecare dată, este că nu sunt bani. Dar, la fel ca într-o familie, bani există dacă ştii care sunt priorităţile şi dacă te organizezi din timp", a spus Firea.

În acest context, ea a amintit şi de campania de combatere a ţânţarilor, întârziată din cauza faptului că licitaţia a fost contestată.

"Au venit foarte multe reclamaţii, mii de reclamaţii şi sesizări, în ceea ce priveşte ţânţarii din parcuri şi de pe alei, iar eu m-am trezit în prima zi de mandat cu o licitaţie contestată şi care putea fi reluată după 17 iulie, adică ar fi produs efecte în toamnă, când nu ar mai fi fost ţânţari. De aceea am luat decizia ca, prin instituţiile din subordinea PMB, să procedăm la stârpirea ţânţarilor, prin Centrul de protecţie a plantelor, prin ALPAB. De asemenea, cei care lucrează la RADET, la RATB şi la Apa Nova ne-au asigurat că vor lua, fiecare în parte, măsurile care se impun, din surse proprii, pentru a stârpi ţânţarii cât mai grabnic, şi nu la toamnă, când s-ar fi finalizat acea licitaţie", a spus primarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite