Evaluarea lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta, făcută de experţi internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lucrării premierului Ponta, acuzat de plagiat conform revistei "Nature", a prins noi dimensiuni. Universitatea Bucureşti va avea o comisie formată din experţi internaţionali care va evalua lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta.

Conducerea Universităţii din București a solicitat Facultăţii de Drept să precizeze un punct de vedere în privinţa lucrării de doctor a premierului Victor Ponta.

Ca urmare, Consiliul Facultăţii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinţă, din experţi internaţionali, din universităţi străine, pentru a analiza acuzaţiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a lui Victor Ponta, se arată într-un comunicat al Universității.

În comunicat se mai arată că Mircea Dumitru, recotrul Universităţii din BUcureşti, a solicitat întrunirea de urgenţă a Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti pentru a dezbate întregul caz.

Universitatea din București va dispune de măsuri în funcţie de rezultatele evaluărilor după ce acestea se vor termina.

Iată textul din comunicatul emis de Universitatea Bucureşti:

Pentru că actul academic de educaţie şi menţinere a calităţii în cercetare constituie o preocupare constantă în Universitatea din Bucureşti, în urma şedinţei Senatului Universităţii din Bucureşti din data de 21 iunie 2012, s-au propus următoarele măsuri imediate:

1.
Conducerea Universităţii din Bucureşti a adresat o solicitare conducerii Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti pentru a-şi preciza punctul de vedere referitor la contestarea calităţii ştiinţifice a tezei de doctorat a domnului Victor Ponta. Urmare a solicitării conducerii Universităţii din Bucureşti, Consiliul Facultăţii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinţă, din experţi internaţionali, din universităţi străine, pentru a analiza acuzaţiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituită ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universităţii din Bucureşti şi publicului larg.
2.
Rectorul Universităţii din Bucureşti a solicitat întrunirea de urgenţă a Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti pentru a dezbate întregul caz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite