Distracţie în skateparkurile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de sporturi extreme au la dispoziţie cinci spaţii spe4cial amenajate pentru role, skateboarding şi BMX. Fie că tinerii aleg să se distreze în Herăstrău, Eroilor, Tineretului, La Bazilescu sau la IOR, skatepark-urile bucureştene sunt dotate cu rampe street course, spine şi verticale.

Dacă eşti în căutarea culturii urbane sau pur şi simplu vrei să practici sporturi extreme, atunci skatepark-urile sunt locul ideal. Situate în parcurile răcoroase, rampele sunt ca un magnet pentru tinerii curajoşi.

Cel mai tare park, în Herăstrău

În cel mai mare parc din capitală, Herăstrău, se află şi cel mai vechi şi apreciat skatepark. Cei mai cunoscuţi rolleri, skateboardereri şi bikeri bucureşteni şi-au descoperit talentul aici.

Populat de tineri între şapte şi treizeci de ani, Skatepark-ul din Herăstrău are piste disponibile, responsabile pentru multe „cicatrici“ câştigate de-a lungul anilor de folosinţă.

Aici puteţi folosi rampele din circuitul street course, cele ale quarter pipe, spine-urile şi rampele verticale. Accesul este gratuit, iar parcul este deschis nonstop.

„Practic sporturi extreme de patru ani şi pot să zic că acesta este cel mai apreciat park, aici se desfăşoară cele mai multe competiţii.

Tot aici se ţin şi cursuri pentru începători“, ne-a declarat Vlad Dănilă, un tânăr de 19 ani, care este instructor de BMX la şcoala H2O şi care vine des aici.

Alt skatepark amenajat de către autorităţi este cel din Parcul Eroilor. Acesta dispune de rampe quarter pipe, spine şi piramidă.

Stil vestimentar adaptat

„Skate-ul din Eroilor este mai mic, dar este foarte aerisit, e în centru şi e mult mai uşor accesibil. Este frecventat în general de începători“, ne-a mărturisit Marius, un biker de 15 ani.



Tinerii care practică aceste sporturi au o ţinută vestimentară specială compusă din pantaloni skinny, skateshoes, caşti, cotiere şi genunchiere.

Cultura urbană s-a propagat ani de-a răndul prin graffiti şi sporturile extreme de oraş. Dacă până acum câţiva ani skateparkurile erau „inima“ acestui curent, acum există terase, baruri, magazine de haine, site-uri şi chiar o plajă specială în Costineşti, toate dedicate acestui curent.

Ce skateparkuri sunt în Capitală:
Skatepark IOR
Sporturi care se pot practică: skateboarding, role, biciclete
Dotări: quarter pipe, spine şi street course.
Program: nonstop

Skatepark Bazilescu
Sporturi care se pot practică: skateboarding, role, BMX
Dotări: street course, spine, vertical ramp.
Program: nonstop

Skatepark Herăstrau
Sporturi care se pot practică: skateboarding, role, BMX
Dotări: street course, quarter pipe, spine, vertical ramp.
Program: nonstop.

Skatepark Eroilor
Sporturi care se pot practică: skateboarding, role, biciclete
Dotări: quarter pipe, spine şi piramida.
Program: nonstop

Skatepark Tineretului
Sporturi care se pot practică: Skateboarding, Role, Biciclete
Dotări: quarter pipe, spine şi piramida.
Program: nonstop



image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite