De Ziua Europei, tradiţii şi simboluri din ţări membre UE la 11 staţii de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 11 staşii de metrou au loc luni expoziţii, recitaluri muzicale sau tombole. FOTO news.ro
La 11 staşii de metrou au loc luni expoziţii, recitaluri muzicale sau tombole. FOTO news.ro

Unsprezece staţii de metrou, printre care Piaţa Unirii, Romană, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Gara de Nord, vor fi amenajate, luni, de Ziua Europei, conform specificului a 11 state UE, urmând să aibă loc expoziţii, recitaluri muzicale, proiecţii de videoclipuri, spectacole de stradă şi tombole.

La Piaţa Unirii 1 va fi „găzduită” România şi vor exista puncte de informare cu materiale de interes general privind Uniunea Europeană şi materiale specifice, va fi organizată o expoziţie de artă populară realizată de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. De asemenea, trupa de dans „AS” din cadrul Palatului Naţional al Copiilor va prezenta dansurile „Căluşul” şi „Maramureş”. Va avea loc şi un moment  de dans contemporan: „Ritual Cucuteni”. La ora 13.45 va fi prezentă şi Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

La Piaţa Crângaşi, Austria aşteaptă călătorii cu proiecţii de scurtmetraje de animaţie şi cu instalaţia „Above the clouds”, realizată de artistul Alexandru Boeriu.

La Piaţa Victoriei 1, Croaţia prezintă costume inspirate din tema cravatei, are un stand cu materiale promoţionale şi va fi făcut şi sampling cu produse croate.

La Piaţa Victoriei 2, Lituania organizează o expoziţie de postere, iar un actor va citi o poveste tradiţională lituaniană. Totul însoţit de muzică, baloane, broşuri şi cărţi.

În staţia Gara de Nord pe călători îi aşteaptă Malta, cu o expoziţie de fotografie şi cu broşuri şi materiale promoţionale.

Finlanda a ales staţia Eroilor, unde vor fi un photocorner cu set-up finlandez şi o expoziţie foto cu emoticoane tipic finlandeze. Va avea loc şi un mini-concert de muzică finlandeză pentru coarde acustice şi electrice.

Staţia Titan va fi gazdă pentru Slovenia, cu expoziţie de fotografie şi cu o incursiune în tradiţie, ce va include proverbe slovene.

La Pipera, Ambasada Olandei a amenajat un photocorner cu set-up olandez şi saboţi gigant. Vor mai fi un moment artistic „Oameni lalele” şi muzică live la trompetă.

Staţia Piaţa Romană va fi dedicată Germaniei. Prin urmare, corul de elevi al Şcolii Germane Bucureşti va avea un moment artistic. De asemenea, vor putea fi aflate inormaţii despre studiul în Germania şi despre Germania ca destinaţie turistică. Va exista şi un proiect artistic, o instalaţie steagul Germaniei.

La Piaţa Unirii 2 pot fi găsite simbolurile Irlandei, inclusiv dansuri, de la ora 14.30. Copiii sunt aşteptaţi cu face-painting, baloane şi cu bomboane. Va exista şi un stand cu material promoţionale.

Italia se va regăsi în staţia Piaţa Universităţii, unde sunt programate: o  expoziţie de fotografie cu monumente şi locuri din patrimoniul Mondial Unesco din Italia, un recital cu Gabriela Panaite şi un spectacol de circ şi jonglerii prezentat de Fundaţia Parada.

Evenimentul, intitulat „Metro Europe”, va avea loc în intervalul 12.00 – 17.00 şi este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, alături de 11 ambasade şi institute culturale reprezentând state membre ale Uniunii Europene, cu susţinerea Metrorex şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite