Cum să-ţi recuperezi banii de pe taxa de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care s-au grăbit să achite taxa majorată pe locul din faţa blocului îşi pot recupera banii, în mod diferit, de la sector la sector. Păgubiţii îşi pot primi înapoi diferenţa de bani dacă depun cereri în acest sens şi nu au datorii la stat, sau suma poate fi reportată pentru a achita taxa pe anul viitor.

Începând de astăzi, în sectorul 2 se încasează taxa la nivelul micşorat, iar cei aproximativ 4.000 de bucureşteni care au apucat deja să plătească trebuie să depună o cerere pentru recuperarea banilor până la sfârşitul lunii martie. „Dacă nu depun această cerere se înţelege că doresc ca diferenţa de bani să fie repartizată pentru anul viitor, sau va fi folosită pentru plata impozitelor pe clădiri şi terenuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Anatol Albu.

Primăria sectorului 3 a încasat în perioada 4 ianuarie-1 februarie banii de la peste 11.000 de persoane. Şi aici, autorităţile oferă cetăţenilor varianta returnării banilor, pe baza unei cereri scrise, a copiei după documentul de identitate şi a actului care dovedeşte că au plătit taxa majorată. Altă metodă este compensarea din oficiu a sumelor ajunse la termen, pe care contribuabilul trebuie să le achite, iar ultima variantă este compensarea pentru datoriile de la bugetul local, la cererea şi cu acordul contribuabilului.
 
Plata înapoi, doar pentru cei fără datorii

Şi cei din sectorul 4 îşi vor primi diferenţa înapoi, prin mandat poştal, doar în cazul în care nu au datorii la stat. Aici, primarul Cristian Popescu Piedone intenţionează înfiinţarea unui oficiu de percepere a taxei chiar îm incinta în care se repartizează locurile de parcare, la adresa din strada Străduinţei, nr.1.

În Sectorul 5 se aplică metoda sectorului 2. „Ori le restituim banii oamenilor, ori, cel mai probabil, banii în plus care au fost încasaţi pentru parcare se consideră avans pentru anul viitor”, a spus Bogdan Pavel, viceprimarul de sector.

La fel se procedează şi în sectorul 6, unde doar câţiva chiriaşi şi-au plătit taxa. „S-au făcut încasări doar două zile, pentru că ştiam că există discuţii despre micşorarea taxei, aşa că i-am sfătuit pe oamenii care au venit să achite, să mai aştepte puţin”, ne-a declarat Mihai Anghel, consilierul primarului Cristian Poteraş.

Reprezentanţii sectorului 1 spun că nu au probleme în acest sens pentru că aici taxa nu a fost încasată. Deşi, iniţial purtătorul de cuvânt al primăriei, Alexandru Ichim declara că cei care au plătit deja, e posibil să nu-şi mai poată recupera diferenţa, pentru că nu există calea legală de a face acest lucru, astăzi viceprimarul Dan Tudorache ne-a declarat că bucureştenii din acset sector au fost sfătuiţi să nu achite taxa majorată.

Joaca cu taxa

În luna decembrie a anului trecut, consilierii municipali au decis majorarea taxei pe parcarea de reşedinţă, începând cu 1 ianuraie, astfel încît, aceasta a ajuns, în unele locuri, la sume de trei ori mai mari faţă de nivelul celor din 2009. La presiunea bucureştenilor, consilierii au revenit asupra deciziei şi au majorat la loc taxa, la nivelul celei de anul trecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite