VIDEO Cum băga Oprescu pumnul în gura societăţii civile

Pe 19 septembrie 2015, bucurestenii vor ieşi din nou în stradă pentru a protesta împotriva modului în care autoritatile locale administrează oraşul. Este al şaptelea marş cunoscut sub numele „Marşul bicicliştilor – Oraş pentru oameni“. Adunarea participanţilor este în Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, de la 14:30.
ramane oprescu in arest? nu se hotareste azi?
@ADEVARUL Va rog extrem de mult sa faceti un articolul care sa trateze serios problema pistelor de biciclete. Va propun spre analiza urmatorul caz, PISTA DE BICICLETE DIN VICTORIEI. 1. Noiembrie-Mai - NU ESTE UTILIZAT DELOC datorita temperaturii. Absolut deloc, nu este nimeni pe strada. 2. Mai-Octombrie - In timpul zilei utilizarea este aproape zero, rar vezi vreun biciclist pe pissta In timpul serii mai vezi cate un biciclist pe pista In weekend mai vezi vreo cativa biciclisti dar nu atat de multi incat sa se justifice existenta unei piste dedicate Noaptea nu vezi pe nimeni pe pista. Ii rog pe cei de la Adevarul sa analizeze oportunitatea prezentei unei astfel de piste. Sunt sigur ca cei din Primaria Bucuresti NU au facut un studiu de fezabilitatea corect cand au facut aceasta pista.
S-au facut studii de catre experti romani si straini, timp de un an. Acestea vor fi puse in dezbatere peste doua saptamani.
Am facut si eu studii "la fata locului". Circul cu masina extrem de des pe acolo. Sunt mult mai relevante decat orice alt studiu. Pista aia de biciclete este o aberatie completa, pentru un motiv extrem de simplu: NU este utilizata aproape deloc. Toamna si iarna deloc, iar in restsul timpului, doar ca hobby, putin pe seara. Absolut inacceptabil. Plus ca nu platiti taxe pentru drumul ala, iar noi platim, special pentru carosabil, lucru care este un argument in plus. Noi platim, voi de ce nu platiti? Iar spatiul ala poate fi extrem de bine utilizat pentru traficul de masini. Iar daca aveti un hobby duceti-va in parc.
Am avut un doctor primar care a facut studii ”la fata locului”, de la volanul masinii. Rezultatul a fost un oras unde mii de oameni mor anual din cauza poluarii. Iar de anul trecut Bucuresti este cel mai congestionat oras european. Studiile cuprind si o parte financiara. Pietonii sunt cei care platesc pentru sosele. Daca s-ar folosi doar banii care vin din partea soferilor, n-ar fi bani nici macar sa se intretina 50% dintre strazi. Studiile arata alte cifre decat ”cele de la fata locului”.
Aaaaa, nu iti convine ca platesti taxe? Pai ia-ti o bicicleta si mergi pe ea cat mai mult posibil, sa vezi ce diferenta o sa se simta la buzunar cand nu mai dai atatia bani pe benzina! In plus de asta, iti faci si tie un bine, si viitoarelor generatii si inclusiv mediului!
Cind vad indivizi cu mentalitatea lui D D nu ma mir ca Oprescu are atita succes in Bucuresti. Tipul n-are nevoie de studii de specialitate, ca "circula el cu masina des pe-acolo" si stie mai bine. Plateste si taxe, ceea ce inseamna ca domeniul public e o anexa a mosiei lui taica-su. Bicicleta tinde sa devina mijlocul de transport numarul 1 in toate metropolele civilizate, dar pentru D D e inca un hobby de practicat in parc. Chiar ma intrebam pentru cine se agita Oprescu sa bata recordurile alea idioate gen "cel mai mare cirnat din lume". Acum inteleg.
Deci ești într-o mare eroare. Dacă ai plăti prin taxe directe costul drumurilor ai fi un mare fan al biciletei. Faptul că din TVA-ul pe care și eu îl plătesc ți se finanțează ție drumul, ar trebui să îți dea de gândit. Nu vorbesc și de locuri de parcare care sunt 5000 Euro unul simplu și care trebuie construite din fonduri publice că plătiți taxe. Dacă sunteți atât de în bani sau de fără număr, construiți-vă infrastructura singuri și lăsați-ne pe noi ăștia sensibili la noxe să trăim mai sănătos....
Marcel Panciu 1. Argumentul principal este NEUTILIZAREA. Pista respectiva de biciclete este NEUTILIZATA. 99% din timp. Cele cateva ore din weekend si cateva ore in serile de vara nu prea se pun. Iarna, in cursul saptamanii mai vezi cate un ratacit pe pista de biciclete. 2. Nu combati nimic iar mentalitatea mea este corecta. Daca nu utilizezi un lucru, de ce sa faci scandal si sa ii incurci pe altii. 3. Nu mai vorbi prostii, drumul este un bun al tuturor, pe care trebuie sa il folosim rational si nu dupa fabulatiile fiecaruia. Fiecare ar vrea pista dedicata pana acasa, dar nu se poate. Ai zis bine de bicicleta: este mijlocul numarul 1 IN ALTE TARI, nu la noi. La noi masina e #1 asa ca misca-ti logica spre masina si nu spre bicicleta. Cand o fi bicicleta la mare aplomb sa vii sa faci scandal, pana atunci gura mica. Ar fi bine sa vii cu cifre cand vorbesti de biciclete in Romania pentru moment cred ca sunteti 0.001% din trafic. Altfel esti doar un scandalagiu.
Marian Ivan Daca ai un oras congestionat tu micsorezi zona de carosabil pentru masini ? Doar atat poti sa produci ? Iar daca ai probleme de trafic du-te la Oprescu sa le rezolve, pt ca pe moment vad ca e ocupa cu spaga. Eu stiu ca am pus petitii suficiente pentru rezolvarea traficului. Si nu este o problema atat de greu de rezolvat. Stiu ca sunt multe organizatii internationale care se ocupa cu problemele de trafic, de ce oare in Bucuresti nu se face nimic ? Pentru ca nu este interes. Sunt absolut sigur ca daca ai insista pe REZOLVAREA problemelor de trafic, ai avea ca beneficiu imediat o decongestionare a traficului dar si o posibilitate de a avea piste pentru biciclete. Trebuie sa intelegi o chestie foarte simpla: daca nu se rezolva congestia, kaput biciclete. Asa ca focuseaza-te pe rezolvarea problemelor masive de trafic intai si apoi o sa primesti la pachet partea de biciclete. Si ce legatura are traficul si poluarea cu bicicletele ? Vrei sa reduci traficul pentru a diminua poluarea ? Mai degraba ai milita pentru masini mai mici cu consum mai redus si ai acorda un bonus de la primarie pentru ele. Si ai avea rezultate si mai bune in ceea ce priveste poluarea. Iar ce propui tu (sa nu mai folosesti masina) nu este corect si echitabil. Pentru ca tu efectiv violezi dreptul omului de a alege sa foloseasca o masina. Foarte interesant, rezolvi o problema dar in acelasi timp incalci drepturile altora. Poluarea trebuie rezolvata poate altfel si nu fortand oamenii sa nu mai mearga prin oras cu masinile. Eu am nevoie de o masina din enorm de multe motive. Nu poti tu sa-mi pui pumnul in gura sa-mi spui ca nu am voie sa folosesc una pe motivul ca tie iti place bicicleta. Trebuie gasita o solutie echilibrata pentru toti. Pietonii platesc pentru sosele dar soferii platesc IN PLUS, asta uiti sa o spui, direct pentru partea de carosabil. Iar de beneficiat beneficiem toti intr-o forma sau alta.
Domnule D, din ce scrieti, nu sunteti pregatit sa aflati ce stie toata lumea civilizata de jumatate de secol: in orasele congestionate TREBUIE sa se reduca partea carosabila, in favoarea pietonilor, biciclistilor si a transportului public. Este singura solutie cunoscuta. Atunci cand se mareste carosabilul, cresc ambuteiajele. Va invita la dezbateri ca sa aflati cum functioneaza planificarea. Referitor la pista de pe Victoriei, lucrurile functioneaza la fel ca o strada pentru masini. Nu va fi folosita daca oamenii nu au cum sa ajunga (in siguranta) pana acolo. Daca maine s-ar inchide toate strazile pentru masini iar Victoriei ar fi singura deschisa, va garantez ca nu o sa vedeti masini pe Victoriei. Asa cum am zis, va invit la dezbateri sa discutam serios aceste probleme, mai ales ca exista niste experti romani si straini in Bucuresti care au venit aici tocmai ca sa rezolve aceasta problema.
Marian Ivan Planificarea rutiera presupune mai multe strategii. La asta va referiti. Una dintre ele este reducerea numarului de masini prin impiedicarea efectiva a traficului (UE). Alta este marirea considerabila a infrastructurii (SUA). Decizia asupra strategiilor de planificare nu va apartine, apartine COMUNITATII. Nu poate nici un biciclist si nici un sofer sa decida pentru toti. Intreaga comunitate este cea care trebuie sa decida ce se intampla pe strada, sau mai putine masini, sau mai multe masini si drumuri mai bune. Daca ar fi adevarat ce spuneti legat de reducerea partii carosabile, haideti sa ducem pana la capat solutia si lasam in tot orasul o singura banda. Si veti fi responsabil pentru solutie. Evident ca solutia pe care o propuneti este o pseudo-solutie, de impiedicare a traficului pe o artera si de mutare a traficului pe alta artera. In Victoriei traficul este impiedicat si s-a mutat pe alte artere, insa sub nici o forma nu a fost imbunatatit. Problema traficului este una simpla: la trafic constant trebuiesc solutii reale de a imbunatati infrastructura dar si LOGISTICA de circulatie (semafoare). Aici trebuie lucrat in principal in Bucuresti, si exista solutii in alte tari/orase numai ca noua ne trebuie mult sa le adoptam. Orice alta psedo-solutie face abuz de putere intr-o directie. Si sa stiti ca NU este democratic, cu majuscule, sa impiedici traficul pe o artera ca dupa asta sa constati "uite ce bine e". Depinde pe ce principii vor "expertii" sa rezolve problema: biciclistii intai ? Si sa stiti ca ma indoiesc ca unii din afara vor "rezolva" problema. Sunt sigur ca o vor agrava, pentru ca sunt sigur ca nu stiu profilul conducatorului roman si specificul traficului din Bucuresti. Chiar ma intereseaza sa contribui la acest proiect in calitate de beneficiar direct al rezultatelor, poate ne dati mai multe linkuri. Daca tot aveti acces la aceste informatii si sunteti suficient de popular in media, va rog EXTREM DE MULT poate organizati o dezbatere publica referitoare la traficul din Bucuresti si solutiile propuse de experti, poate le mediatizati. Nu as vrea sa ne trezim cu "solutii" care vor face lucrurile mai rele decat sunt deja. Bine ar fi daca ar fi puse pe un site si daca am putea discuta/contribui cumva. Va multumesc pentru raspuns.
Domnule D, daca erati atent, vedeati ca primul meu comentariu precizeaza faptul ca dezbaterile incep peste 2 saptamani. "S-au facut studii de catre experti romani si straini, timp de un an. Acestea vor fi puse in dezbatere peste doua saptamani." Expertii propun iar cetatenii au posibilitatea sa isi spuna punctul de vedere. Daca exista argumente temeinice, orice propunere poate fi implementata, daca se integreaza in strategie.
Poate precizati si unde pentru ca eu v-am rugat sa precizati si unde si sa dati mai multe detalii; daca dezbaterile au loc cu usile inchise la Sinaia intr-un interval orar inaccesibil atunci e clar ca sunt aranjate pentru a preveni accesul publicului. Si fara niste documente publicate in prealabil care sa arate agenda, propunerile, discutiile sunt destul de goale. Daca acest articol are un anumit subiect va propun un articol dedicat subiectului "Incep dezbaterile pe tema problemelor din trafic, si au loc in locul X, in perioada X-Y", in care sa detaliati agenda, participantii, etc... Altfel ajunge dezbaterea exact ca o sedinta PSD: nu se precizeaza cand are loc, se elimina parerile contrare, se inchid usile si Ponta si Dragnea voteaza propriile propuneri. Democratie la maxim. Va multumesc
acest oprescu este un borfas ordinar,minte ,plange apeleaza la toate mijloacele pt a nu pierde gaina cu ouale de aur adica primaria capitalei si sa introducem in acest circuit mafiot si psd care avea nevoie de cash,ei nu si-au platit kiria sediului central si conduc romania