Consolidarea blocurilor, împiedicată de birocraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a reclamat, ieri, birocraţia din administraţie pe care sunt nevoiţi să o suporte cei care cer consolidarea blocurilor în care locuiesc. Îi voi cere

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a reclamat, ieri, birocraţia din administraţie pe care sunt nevoiţi să o suporte cei care cer consolidarea blocurilor în care locuiesc.
Îi voi cere ministrului delegat pentru lucrări publice, Laszlo Borbely, adoptarea unor măsuri pentru simplificarea procedurilor", ne-a declarat Andrei Chiliman. Dacă se va lua o decizie în acest sens, se va micşora perioada de aşteptare pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise de la trei ani la maxim un an şi jumătate. În prezent, pentru reconsolidarea unui bloc cu risc seismic ridicat, solicitantul trebuie să meargă la primăria de sector. Toate dosarele ajung la Primăria Capitalei, care le trimite către Ministerul Transporturilor, instituţie care le include în bugetul pentru anul următor. "Cu proiectul în mână treci la bugetul pe anul următor. Banii daţi de Ministerul Transporturilor ajung la Primăria Capitalei, care organizează o licitaţie, care este câştigată de o firmă. Acest lucru ia foarte mult timp, perioadă în care autorizaţia de construire eliberată trebuie pusă în practică", a spus primarul sectorului 1. El susţine că toate aceste circuite sunt făcute ca să descurajeze eventualele demersuri pentru reconsolidare. La nivelul sectorului 1 sunt aproape 20 de blocuri în reconsolidare, iar unul, pentru reabilitare termică. Acestuia din urmă i-a fost transmis dosarul în fosta legislatură şi abia anul acesta i-a venit rândul. "Cu toate procedurile, cred că perioada de aşteptare pentru efectuarea lucrărilor de reconsolidare ar ajunge la un an şi jumătate, perioadă pe care o consider rezonabilă, faţă de minim trei ani, cât se aşteaptă acum", a adăugat Andrei Chiliman.

În Capitală, aproximativ o sută de clădiri îşi aşteaptă practic sfârşitul. Cele mai vechi clădiri au peste 100 de ani, cum ar fi cea de pe Calea Moşilor 94 sau cea situată pe Calea Victoriei 124. Ceva mai tinere sunt cele de pe strada Franceză 9 şi Jean Louis Calderon 2, care au împlinit de curând un secol. La fel de rău stau şi clădirile mai tinere, de la 1940. Toate se află pe listele Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite