Club Feroviar: Primul tren de test va ajunge la Aeroportul Otopeni la finalul lui septembrie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tren Gara de Nord - Aeroport Otopeni
Tren Gara de Nord - Aeroport Otopeni

Un prim tren de test va circula către Aeroportul Otopeni la finalul lunii septembrie, după ce ministrul Transporturilor a anunţat că îşi asumă responsabilitatea ca lucrările să continue, chiar şi prin curtea unei localnice care a contestat proiectul în instanţă, scrie Club Feroviar.

În momentul de faţă, lucrarea este gata în proporţie de 94%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea şi automatizarea. Podul peste DN1 este gata în acest moment, iar de cealaltă parte a drumului naţional lucrările sunt extrem de avansate, potrivit sursei citate.

Potrivit inginerului Liviu Trenchea, şeful de şantier de la Otopeni, interiorul staţiei de la Aeroportul Henri Coandă va fi gata la finele lunii septembrie şi tot atunci va fi pus în circulaţie şi primul tren de test la Aeroportul Otopeni.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi-a asumat responsabilitatea continuării lucrărilor la conexiunea feroviară şi peste o proprietate aflată în litigiu, a cărei proprietară a contestat în instanţă proiectul. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a emis un act administrativ în acest sens.

„În aceste condiţii, am hotărât să atacăm şi acea porţiune din lucrare şi acum suntem chiar pe final. Am turnat şi protecţia la hidroizolaţie”, a declarat Liviu Trenchea pentru Club Feroviar.

Cât despre condiţii normale de trafic, ele vor putea fi asigurate spre sfârşitul anului. „Sunt toate condiţiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulaţie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă”, a mai declarat Liviu Trenchea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite