Centru de sterilizare, dresaj și adopție pentru câinii fără stăpân, în sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 6, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului și Fundația Vier Pfoten au deschis Centrul de Consultanță, Sterlizare, Dresaj şi Adopție “Gheorghe Zamfir”, care este destinat animalelor fără stăpân din sectorul 6 şi este unic în ţară.

Acest proiect are principal scop strângerea câinilor comunitari de pe străzi, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea, cât și dresarea acestora.

În plus, se dorește ca o parte dintre acești câini comunitari să fie folosiți ca animale de terapie asistată. Patrupedele pot fi date persoanelor nevăzătoare, celor care au nevoie de pază sau pot fi folosiți pentru a descoperi persoane prinse în avalanșe sau sub dărâmături. În general, câinii comunitari sunt la fel de ușor de dresat ca și cei de rasă, procesul durând aproximativ trei luni, potrivit Primăriei Sectorului 6.

În luna martie a acestui an, Primăria Sectorului 6 în parteneriat cu Fundația Vier Pfoten au demarat campania „Ajută-ne să-i ajutăm!”, program ce are drept scop sterilizarea, deparazitarea, marcarea cu crotaliu și înregistrarea animalelor fără stăpân. O luna mai târziu a fost demarat proiectul de terapie asistată de animale pentru vârstnicii din Complexul pentru Servicii Sociale ”Floare Roşie”. Acest lucru a însemnat îmbunătățirea calității vieții bătrânilor internați în acest centru, care primesc, săptămânal, cățeii din echipă „Caini pentru oameni” a Vier Pfoten.

Centrul este amenajat în curtea ADPDU Sector 6 din Bulevardul Timișoara nr. 101 (zona CET Vest).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite