Bucureşti: Parcurile, cele mai împodobite de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iluminatul festiv al Bucureştiului, patinoarele din centrul oraşului şi târgurile de cadouri au fost deschise aseară sub o “ploaie” de artificii. Mii de bucureşteni şi-au petrecut timpul până seara târziu pe străzile Capitalei, prin parcurile şi la concertele care au dat startul sărbătorilor de iarnă.

Peste 500.000 de leduri alcătuiesc iluminatul ornamental de pe principalele artere ale Capitalei. Anul acesta, proiectul iluminării de sărbători poartă numele de „Drumul şi ţara lui Moş Crăciun”. Bulevardele principale au fost împodobite cu ornamente şi figurine specifice, iar în Piaţa Universităţii tronează un brad metalic înalt de 17 metri.

Mii de oameni au venit ieri, la ora 18.00, să vadă spectaculosul foc de artificii, bradul şi ghirlandele din Parcul Cişmigiu. De asemenea, tot aseară a fost deschis şi patinoarul de 3.000 de metri pătraţi amenajat în parc, care a adunat sute de pasionaţi ai sportului pe gheaţă.

Cel mai înalt brad este în Parcul Cuza

În cursul săptămânii viitoare urmează să se deschidă şi patinoarul amenajat deja în Parcul Unirii. Acesta va fi descis de la 10.00-21.00, iar sâmbăta şi duminica programul se va prelungi până la ora 24.00.

Primele lumini de sărbătoare au fost aprinse de Sfântul Andrei în sectorul 4. Sectorul 3 a îmbrăcat haină de sărbătoare de Ziua Naţională. Aici, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, a fost împodobit cel mai înalt brad din Capitală care are 22 de metri. Tot la 1 decembrie, s-au aprins luminiţele şi în sectorul 6.

Târguri de cadouri în Capitală

Zilele acestea, în mai multe zone din Capitală s-au deschis şi târgurile de cadouri. Astfel, cel care a dat startul a fost cel de la Sala Dalles, urmat de “Festivalul Darurilor de Crăciun” de la Sala Palatului şi „Fabrica Spiriduşilor” de la hotel Caro.

În centrul comercial Vitantis s-a pregătit „Crăciunul în jurul lumii“. Aici vor fi prezentate tradiţiile de iarnă din cinci ţări, precum Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Peru şi România.

De asemenea, targul de cadouri “Ţara lu’ Moş Crăciun” va loc în perioada 15 – 20 decembrie la Palatul Copiilor .

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite