Bucureşti: Mihaela Georgescu- Până la 22 de ani, a fost numai şefă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În studenţie, a fost şefă de an. Apoi manager de resurse umane la un ONG, dar şi în conducerea unei reviste studenţeşti.

Profil
Născută: 19 februarie 1987, Rîmnicu Vîlcea
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (specializarea Publicitate), Universitatea din Bucureşti.
Familie: Are un frate mai mare.
Experienţă: Manager HR, în prezent preşedinte al Asociaţiei Studenţilor la Jurnalism şi Comunicare (ASJC – Youthpress România); redactor-şef adjunct la revista Stud-Life; jurnalist la Academy of Central European Schools, Budapesta - Bucureşti.

Mai citeşte şi:
Iuliana Balteş, medicul care te învaţă să devii adult

Andrei Gheorghe a creat o poezie folosindu-se de Twitter
Luciana Grosu, tânăra poetă îndrăgostită de fantastic
Alina Stoica face broşe din nasturi şi din lut polimeric
Ayiana Lee Anderson, o mică Beyonce cu origini româneşti
Elisabeta Pricop, ucraineanca îndrăgostită de graiul românesc
Vicenţiu Ciorbaru a fost premiat de NASA pentru o staţie pe Lună
Bogdan Tătăroiu, de profesie olimpic la informatică
Petre Flueraşu, bucureşteanul care scrie poezie japoneză

În studenţie, Mihaela a fost şefă de grupă timp de doi ani, iar în anul al II-lea a fost şi şefa de an a studenţilor de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. A intrat apoi în echipa redacţională a unei reviste pentru studenţi, unde în prezent este redactor-şef adjunct.

„Mi-a plăcut foarte mult ideea, mai ales că nu prea sunt acum reviste studenţeşti care chiar să lase studenţii să se exprime liber şi este un concept nou la noi, pentru că, practic, revista este făcută de studenţi voluntari. Orice student care vrea să scrie este binevenit! Nu există o echipă redacţională fixă. Suntem doar câţiva oameni care edităm textele şi ne ocupăm de partea grafică, dar în rest, orice student poate să scrie!“, precizează Mihaela.

În studenţie, job-uri de vară
Altfel, ea spune că i-a plăcut în studenţie viaţa activă, deşi nu s-a angajat în timpul facultăţii şi a avut doar câte un job de vară. „Mi-a plăcut viaţa asta activă, că aveam multe lucruri de făcut, deşi eu nu m-am angajat în timpul facultăţii şi am avut doar câte un job scurt de vară. Lucrul ăsta mi-a plăcut cel mai mult şi m-a ţinut în priză“.

Mai departe, „Georgeasca“, după cum îi spun colegii, îşi doreşte să dezvolte cât mai mult asociaţia: „Vreau să cresc organizaţia, ASJC-ul. E o mare oportunitate pentru mine şi cred că împreună cu colegii pe care îi am în organizaţie, chiar putem face ceva. Noi vrem să ajutăm domeniul acesta de media şi comunicare să se dezvolte şi să ajungă la un nivel mai profesionist decât este acum, pentru că sunt încă multe probleme aici - politizare, corupţie şi altele“.

Cât despre studenţi, categoria de care este foarte ataşată, Mihaela îşi propune să îi ajute să îşi cunoască drepturile: „Vreau să le dau într-un fel posibilitatea studenţilor să se dezvolte, să se exprime şi să aibă curajul să spună lucrurilor pe nume, să îşi cunoască drepturile. Toate aceste lucruri mi se par foarte importante“.

Platformă media pentru tineret

Mihaela vrea să aducă în România site-ul youthmedia.ro. „Site-ul youthmedia.eu este o platformă de conţinut media la nivel european, organizată de platforma din care facem noi parte, European Youth Press. Vrem să avem o versiune a acestuia şi în România“, a explicat Mihaela.

De asemenea, asociaţia condusă de ea vrea să organizeze un maraton de training-uri pe domeniul jurnalism. „În domeniul comunicării, pe public relations, pe publicitate sunt foarte multe training-uri, dar pe partea aceasta de jurnalism nu prea sunt. Încă nu am definitivat proiectul şi nu pot spune care va fi conceptul exact, dar training-urile vor exista, cu siguranţă“, a mai spus tânăra.


Întrebări şi răspunsuri


Ce înseamnă pentru tine ASJC?
Fără nici o exagerare, în momentul de faţă, înseamnă viaţa mea de până acum. Adică toată studenţia, practic acolo am simţit-o cel mai mult fiincă mi-a dat cele mai multe oportunităţi: şi să cunosc oameni, şi să merg în afara ţării, să mă distrez... Absolut tot. Acolo chiar am simţit studenţia aşa cum o aşteptam dinainte.

Cum a luat naştere revista „Stud-Life“?

Revista „Stud-Life“ a fost de fapt o iniţiativă a unui grup de studenţi de la Politehnică. Ei au vrut să scoată o revistă şi au încercat un număr pilot. Evident, nu le-a ieşit, pentru că nu prea ştiau cum funcţionează o revistă şi ne-au cerut ajutorul, practic tot prin ASJC. Şi de acolo a pornit totul. La început eu m-am ocupat de evenimentul de lansare şi apoi am ajutat cu ce am putut. Colega mea, Denisa, tot din ASJC, este redactor-şef acum. Nu pot să zic că sunt printre membrii fondatori, dar sunt în echipa care a dat startul revistei. Acum sunt redactor-şef adjunct“.

Ce-i place
„Îmi plac plimbările în natură, îmi place să cunosc oameni activi şi pasionaţi de ceea ce fac. De asemenea, iubesc lucrurile culorate şi cerceii“.

Ce nu-i place
„Nu-mi place prostia şi snobismul oamenilor şi urăsc să pierd timpul în traficul infernal din Bucureşti. De asemenea, nu suport să fiu acuzată pe nedrept“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite