Bucureşti: Hotelierii nu au auzit de pachetul turistic "Norul de cenuşă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au dormit zeci de ore pe unde au apucat, turiştii ţinuţi la sol de norul vulcanic au fost înştiinţaţi, cu câteva ore înainte de redeschiderea aeroporturilor, că se pot caza la anumite hoteluri, la preţ redus.

Ca să afle numele hotelurilor care oferă această facilitate, călătorii erau invitaţi să sune la telefonul gratuit (0800)868.282 la care răspunde cineva doar celor cu puţin noroc.

În timp ce, la televizor, ministrul Turismului Elena Udrea anunţa ca 10 hoteluri bucureştene dau cazare la jumătate de preţ celor care prezintă biletul de avion anulat, la telverde centralista anunţă că doar trei astfel de hoteluri oferă reduceri. Reporterul „Adevărul de Seară” a aflat, după ce a sunat, de dimineaţă, la numărul gratuit, că aceste hoteluri sunt Minerva (4 stele), Ambasador (3 stele) şi Marriott (5 stele), toate trei la aproape jumătate de oră de mers cu taxiul de la aeroport.

Niciun călător interesat!

Contactat telefonic, recepţionistul de la Hotelul Minerva ne-a spus că turiştii ghinionişti plătesc aproape jumătate: 200 de lei pe camera single şi 250 de lei pe cea dublă, faţă de 82, respectiv 103 euro. Deocamdată, însă, aşteaptă primul client.
Aceeaşi poveste şi la hotel Ambasador, unde tariful special este de 39 de euro camera single faţă de 78 de euro, preţ întreg.
Nici luxosul Marriott nu are mai mult noroc, recepţionistul comunicând că nu există încă cereri pentru tariful special care nu este cu 50% redus, aşa cum a anunţat ministrul, dar nici nu poate fi spus, fiind confidenţial.

Hotelierii de lângă aeroport însă nu au auzit de facilitate anunţată de ministrul Udrea. “Nu ne-a anunţat nimeni dacă vrem să reducem tariful. O să mă interesez”, ne-a declarat azi-dimineaţă Mihai Benedek, managerul Hotelului Confort, de lângă aeroport.

Măsura este considerată de majoritatea hotelierilor a fi tardivă, deoarce comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca aeroporturile Otopeni şi Băneasa să redevină operaţionale astăzi, pentru mai multe zboruri. 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite