Bucureşti: Autorităţile puse la colţul de ruşine în problema maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu privind modificarea legii câinilor comunitari arată faptul că peste 70% dintre bucureşteni vor eutanasierea câinilor bolnavi, 66% vor eliminarea celor agresivi. Cu un procent de 70% este susţinută şi castrarea maidanezilor.

Citeşte şi: Atănăsoaei: un referendum ar fi în defavoarea iubitorilor de câini

Maidanez adoptat cu angajament

Sondajul a fost făcut după ce prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a anunţat că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân. Printre acestea se află şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

Studiul a fost realizat de compania eResearch Corp, iar rezultatele arată că 70% dintre bucureştenii vor eutanasierea câinilor bolnavi şi care nu au stăpân, în timp ce 66% sunt de acord cu eutanasierea celor agresivi, potrivit Mediafax.

Peste 60 % dintre intervievaţi nu sunt de acord cu propunerea de amendare a persoanelor care hrănesc câinii aflaţi pe străzi.

Cea mai dezaprobată măsură dintre cele propuse în proiectul de lege este eutanasierea câinilor fără stăpân neadoptaţi în termen de şapte zile, 67% dintre respondenţi respingând această măsură. 

Protestul iubitorilor de animale: „Afară cu criminalii!”

Potrivit studiului, aproape 70 % dintre respondenţi au fost agresaţi de câini, două treimi dintre persoanele intervievate declarând că au fost agresate de câini fără stăpân cel puţin o dată de-a lungul vieţii, mai arată sursa citată.

30 de bucureşteni sunt muşcaţi zilnic de maidanezi

Cine plăteşte pentru muşcătura maidanezului

În acelaşi timp, peste 90% dintre cei intervievaţi „percep într-un mod negativ“ prestaţia municipalităţii referitoare la problema câinilor fără stăpân.

Bugetul Primăriei Capitalei, fatal pentru maidanezi

Din cele 504 persoane intervievate, doar două au apreciat-o ca fiind bună, mai mult de jumătate (53%) dintre persoanele intervievate considerând că autorităţile au încasat fonduri alocate sterilizării câinilor fără stăpân, fără a demara însă acţiuni în acest sens.

72 % din persoanele intervievate doresc amendarea celor care scot câinii din adăposturi pentru a-i elibera ulterior pe străzi, iar 70% dintre intervievaţi vor castrarea câinilor fără stăpân, în timp ce 56% doresc adopţia câinilor comunitari de către ONG-uri.

Potrivit studiului, doar 26% dintre respondenţi sunt de acord cu amendarea persoanelor care hrănesc câinii fără stăpân în spaţiul public, în timp ce doar 15% vor mutarea câinilor în alte zone.

Colectarea datelor s-a făcut printr-un chestionar online, în perioada 28 -30 aprilie, fiind intervievaţi 504 locuitori ai Capitalei cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, utilizatori ai internetului.

Prefectul Capitalei vrea eutanasierea maidanezilor

Soluţia ONG-urilor: Maidanezii: castraţi, nu eutanasiaţi!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite