Bucureşti: Şi un puşti de 11 ani poate lua 10 la bacul la info!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne-a demonstrat-o vietnamezul Tran Bach Lam, elev în clasa a V-a în Bucureşti.Tran Bach învaţă la Liceul Internaţional de Informatică, a utilizat prima dată calculatorul la vârsta de patru ani şi poate obţine punctaj maxim la proba de competenţe digitale.

Nu doar liceenii care susţin, în aceste zile, proba de informatică a examenului de Bacalaureat spun că exerciţiile sunt floare la ureche, ci şi colegii lor mult mai mici.

Curios să vadă cu ce “se mănâncă” proba de competenţe digitale de la finalul liceului, Tran Bach Lam, în vârstă de 11 ani, a încercat să resolve problemele propuse elevilor cu şapte ani mai în vârstă ca el. Şi a reuşit!

„Sunt simple subiectele de la Bacalaureat. Foarte uşor se poate obţine calificativul experimentat. Acest lucru este valabil nu doar pentru mine, ci pentru toţi colegii mei de clasă, de la şcoala unde învăţ. Nu-mi vine să cred că celor de la liceu li se cere atât de puţin!”, a mai spus micuţul, după ce ne-a explicat cum se rezolvă cerinţele.

Vectori şi matrice simple, în clasa a III-a

Vietnamezul care ar putea să dea cu brio lecţii elevilor de clasa a XII-a învaţă la Liceul Internaţional de Informatică, instituţie de învăţământ privat cunoscută ca „şcoala olimpicilor”.

„În clasa a III-a am învăţat să fac vectori, matrice simple şi probleme cu cifre, în clasa a IV-a funcţii şi operaţii cu numere, iar în clasa a V-a am aprofundat ceea ce li se cere elevilor de liceu la Bacalaureat”, a mai spus vietnamezul versat în calculatoare.

Tran s-a născut la Bucureşti, după ce părinţii săi au hotărât să se stabilească în România, în anul 1993. El a rezolvat aseară în redacţia “Adevărul”, unul dintre modelele de subiecte postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

“Viitorul înseamnă calculator”

Tran se pregăteşte în fiecare zi la informatică, participând, pe lângă orele de la şcoală, şi la pregătirea suplimentară de la Liceul de Informatică, precum şi la cursurile clubului de informatică.

„Părinţii mei au considerat întotdeauna că viitorul înseamnă matematică şi computer. Încă din clasa a II-a m-au trimis la un club de informatică. Am învăţat o grămadă de lucruri şi am participat la mai multe concursuri”, a mai spus Tran Bach Lam.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite