Bucureşti: 8,55 milioane de euro pentru restaurarea Arcului de Triumf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va investi 8,55 milioane de euro pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, lucrările urmând să dureze 30 de luni, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat astăzi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sumele cele mai mari vor fi cheltuite pentru lucrările de rezistenţă, care vor costa trei milioane de euro, şi pe cele de conservare şi restaurare a decoraţiunilor - 2,27 milioane euro. Vor mai avea efectuate lucrări de tencuială, zugrăveală, vopsit şi pentru iluminare exterioară.

Fondurile provin de la bugetul local, din fonduri structurale (Fondul European de Dezvoltare Regională) şi de la bugetul de stat.

Conform notei de fundamentare, edilii au constatat că, din cauza vechimii şi mai ales a poluării, monumentul este într-o stare avansată de degradare, mai exact piatra de diverse naturi s-a degradat.

Lucrări de reabilitare ale Arcului de Triumf au mai fost iniţiate în 2008,în timpul mandatului lui Adriean Videanu, însă au fost oprite de Sorin Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite