Bucharest PRIDE, festival dedicat comunităţii LGBTI+, va avea loc în luna august

Bucharest PRIDE, festival dedicat comunităţii LGBTI+, va avea loc în luna august

Organizatorii îşi doresc să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane şi siguranţa fiecărui participant la Bucharest PRIDE 2021 FOTO Shutterstock

Cea de-a 17-a ediţie a Bucharest PRIDE, festival dedicat comunităţii LGBTI+ din România organizat de Asociaţia ACCEPT, va avea loc în perioada 9 - 14 august. Bucharest Pride 2021 va marca 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„România a persecutat mai bine de 60 ani comunitatea LGBTI, pedepsind cu închisoarea românii care iubeau persoane de acelaşi sex. Evenimentele din programul acestei ediţii vor face o retrospectivă a  evoluţiei drepturilor şi comunităţilor LGBTI+ în România ultimilor 20 de ani, dar vor privi şi către soluţiile pentru un viitor incluziv şi sigur pentru fiecare român”, a transmis ACCEPT într-un comunicat.

Una dintre premierele Bucharest PRIDE 2021 va fi PRIDE PARK, un spaţiu în aer liber care va găzdui o serie de evenimente care vor sărbători cultura şi comunitatea LGBTI+ din România.

Organizatorii îşi doresc să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane şi siguranţa fiecărui participant la Bucharest PRIDE 2021. Evoluţia pandemiei de COVID-19, evoluţia reglementărilor de sănătate publică şi a măsurilor de relaxare vor influenţa modul de organizare a fiecărui eveniment din cadrul Bucharest Pride 2021.

„Ne dorim mai mult ca oricând să construim un spaţiu în care comunitatea LGBTI+ din România, precum şi aliaţii ei, să fie din nou împreună şi să celebreze diversitatea, egalitatea şi iubirea. Abilitatea noastră de a organiza anul acesta Bucharest PRIDE fie ca un eveniment cu un număr limitat de participanţi în care se respectă regulile privind distanţarea, fie ca un marş asemănător ediţiilor anterioare, depinde de evoluţia pandemiei, rata de vaccinare din Bucureşti şi de regulile impuse de autorităţi. Monitorizăm regulile privind organizarea adunărilor publice şi suntem în dialog constant cu autorităţile locale şi naţionale care au responsabilităţi în domeniu”, a spus Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă a Asociaţiei ACCEPT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările