Bookfest 2011 va avea loc între 25 şi 29 mai în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Romexpo va fi gazda salonului de carte din Bucureşti, Bookfest, în perioada 25-29 mai, informează Mediafax. Târgul este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER).

Bookfest este un proiect iniţiat de AER, în 2006, care are ca scop principal punerea la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi a informa publicul iubitor de carte. În cele cinci zile ale evenimentului, la Romexpo sunt aşteptaţi scriitori, editori, personalităţi ale culturii române şi internaţionale, jurnalişti şi cititori.

Conform tradiţiei create, după ce în 2010 salonul a găzduit creaţii şi personalităţi din Spania, invitaţii internaţionali de anul acesta vor veni din Ungaria, ţară de care România este legată prin tradiţii de dialog cultural.

Printre editurile membre AER, care vor participa la Bookfest, se numără casele editoriale Adevărul Holding, Humanitas, Polirom şi Curtea Veche.

Vânzări-record la Adevărul Holding în 2010

La ediţia de anul trecut a târgului, Editura Adevărul Holding a avut vânzări-record. Astfel, „Sfârşitul Ceauşeştilor” de Grigore Cartianu a fost bestsellerul absolut de la Bookfest, cu 2.130 de bucăţi vândute, urmat – în clasamentul editurii – de „Găina fără bilet” (revenirea lui Ion Cristoiu la proza satirică), cu 270 de exemplare.

Topul Adevărul Holding a fost completat de clasicele peripeţii ale soldatului Švejk, cu 102 cărţi vândute. Cea mai vândută colecţie este „100 de cărţi…”, cu 2.058 de bucăţi. În total, „Adevărul” a vândut, în cele cinci zile de târg, peste 10.000 de cărţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite