Bătăi şi împuşcături între şoferii din Bucureşti: „Aceste manifestări reprezintă lipsa de educaţie a societăţii în care trăim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii bucureşteni sunt obişnuiţi să-şi facă singuri dreptate, mai ales prin violenţă. În ultimii doi ani au fost înregistrate mai multe astfel de dispute între conducătorii auto. 

Cititorii „Adevărul“ şi-au spus părerile referitoare la violenţa între şoferii din Bucureşti, pe pagina de Facebook a ziarului sau în spaţiul destinat comentariilor.

Principalele motive în urma cărora pornesc aceste „scandaluri rutiere“ sunt şicanele sau lipsa de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Însă, mai există şi alte cauze secundare care duc la violenţe, cum ar fi traficul aglomerat sau gropile care s-au format pe şoselele din Capitală după topirea zăpezii.

DEZBATERE ADEVĂRUL Bătăi şi împuşcături între şoferii din Bucureşti. Tu te-ai certat vreodată în trafic? Spune-ţi povestea aici!

Lucia Aionei, unul dintre cititorii www.adevarul.ro, crede că principala cauză în urma căreia au loc aceste scandaluri între şoferi este sistemul în care trăim. „Aceste manifestări reprezintă oglinda societăţii în care trăim: lipsa de educaţie şi exacerbarea orgoliilor“, a comentat Lucia.

„Numai la noi e posibil aşa ceva…să sperăm că noile legi vor fi respectate“, completează Gica Szekely.

Muşat Alin Alexandru scrie că aceste violenţe nu ar mai avea loc dacă s-ar ţine cont de probele de la examenul auto. „Cred că s-ar putea evita aşa ceva dacă examenele psihologice ar fi luate mai în serios“, spune acesta.

Pistolarul cu BMW urmărit de poliţişti prin Bucureşti, timp de două ore, a fost prins!

Adrian P. Adrian îl susţine pe Alexandru. „Bine zici cu examenul psihologic! Eu sunt şofer pe tir şi nu există zi, dar măcar o zi dată de la Dumnezeu, fără să fie unul care să mi-o strice“, se plânge şoferul.

Mirela Cernat afirmă că violenţa există, dar nu poate să-şi explice care sunt cauzele. „Violenţă este peste tot! Să fie criza de vină, să fie aerul sau suntem un popor violent? Între timp iubim frumosul, dar şi japonezii îl iubesc şi au omorât atâţia oameni în războaie! Nu am maşină, dar am o bună vedere la strada cu trafic greu“, a comentat Mirela.

DEZASTRU PE ŞOSELE Aţi scăpat cu maşina întreaga iarna aceasta? V-o distrugeţi sigur în gropile-gigant apărute după ninsori FOTO

Un alt cititor a explicat pe site-ul www.adevarul.ro cum ar trebui să te comporţi ca şofer pe şoselele din Bucureşti.

„În trafic trebuie să dai dovadă de calm, eleganţă în condus, să fii perspicace, rapid în decizii, să ştii să eviţi un pericol iminent ce nu-l provoci tu. Nu în ultimul rând, să ai tăria să acorzi primul ajutor până la venirea unui medic. Nu trebuie să intri în panică sau să ai emoţii, chiar dacă sunt şi decedaţi într-un accident. Despre conflicte în trafic, trebuie să ştii să le eviţi“, a scris acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite