Autorităţile locale le-au declarat război parcagiilor, cerşetorilor şi celor care vând în intersecţii obiecte furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au declanşat azi o acțiune comună de eliberare a domeniului public de ocupanţii abuzivi ai locurilor de parcare. Aceasta este o primă acțiune comună întreprinsă de Primăria Capitalei împreună cu Primăria Sectorului 1, dintr-o serie mai largă, menită să curețe Bucureștiul de rețelele de cerșetori, vânzătorii de obiecte furate din intersecții, dar și de cei care sfidează

“Împreună cu primarul general am luat hotărârea să declanşăm război parcagiilor, celor care cerşesc şi celor care vând în intersecţii tot felul de lucruri, majoritatea furate”, a declarat în cursul după-amiezii Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

“Am început acţiunea azi, este o acţiune coordonată de Primăria Sectorului 1 şi Primăria Generală, o acţiune de parteneriat. În cursul zilei de azi am confiscat câteva zeci de dispozitive pe care diverse persoane le ţineau în locurile de parcare pe care ulterior le ofereau unora şi altora contra unei taxe de protecţie. Au fost ridicate şi duse la secţie 41 persoane până în momentul de faţă, majoritatea sunt persoane care au mai fost amendate şi vom deschide acţiune împotriva lor astfel încât să fie obligate, în cel mai bun caz, să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii”
, a mai spus Chiliman. Primarul Sectorului 1 a mai arătat că echipe ale poliţiei locale vor patrula zilnic în locurile unde fenomenele vizate au loc de obicei. Chiliman a apreciat că în Sectorul 1 există în jur de 200 de persoane care se ocupă cu perceperea de taxe ilegale pentru parcare. El şi-a exprimat speranţa că fenomenul, despre care a afirmat că a devenit unul extrem de periculos, va fi eliminat într-un an de zile.    

Primarul Sectorului 1 a mai arătat că a discutat cu primarul general al Capitalei despre găsirea unor soluţii pentru mărirea numărului de locuri de parcare, una dintre acestea fiind aceea de a elimina indicatoarele de oprire interzisă de pe marile bulevarde şi de pe străzile secundare şi de a crea locuri de parcare permanente, acolo unde nu deranjează circulaţia. Totodată, vor fi identificate noi zone pentru realizarea unor parcaje.

Potrivit Primăriei Capitalei, în cursul acţiunii, care a avut loc în zonele Piaţa Lahovari, Piaţa Amzei, Radu Beller (Dorobanţi), strada Academiei, Sala Palatului şi Gara de Nord, au fost aplicate 24 sancțiuni și au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, polițiștii locali au confiscat suma de 1.575 lei, bani câștigați nelegal de parcagii în cursul zilei de astăzi.

Autoritățile locale fac apel la bucureșteni ca, ori de câte ori se confruntă cu persoane care solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare să sune la Poliţia Locală Sector 1 - 021/9540 - pentru ca agenţii să poată interveni imediat.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite