Amenda primită de un român care şi-a adus din Dubai 6.000 de ţigări: „Erau pentru vacanţa din Maldive”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost găsite în bagajul de cală FOTO Pixabay
Ţigările au fost găsite în bagajul de cală FOTO Pixabay

Un român care a fost în concediu în Dubai şi a venit în ţară cu 6.000 de ţigări pe care nu le-a declarat la vamă a fost amendat cu 5.000 de lei. Sancţiunea a fost contestată în instanţă, dar judecătorul a menţinut amenda. Sentinţa nu este definitivă.

Întors la finalul lunii ianuarie 2020 dintr-o vacanţă în Dubai, un român a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a declarat la vamă cele 6.000 de ţigarete Davidoff pe care le-a adus în ţară, cu avionul.

Bărbatul a contestat amenda în instanţă arătând că „ştiut fiind faptul că preţul ţigaretelor în afara spaţiului comunitar al UE este mult mai redus decât preţul din România, la plecarea din Dubai a achiziţionat din Duty Free cantitatea de 4.000 bucăţi ţigări Davidoff White Slims şi 2.000 bucăţi ţigări Davidoff White”.

Românul a arătat că, înaintea zborului, ţigaretele au fost aşezate în bagajul de cală, având intenţia să le declare la Biroul Vamal la intrarea în ţară. Bărbatul a mai arătat că „din greşeală şi confuzie” a intrat pe culoarul verde „nimic de declarat”.  

Bărbatul amendat a mai arătat că amendarea sa este neîntemeiată pentru că intenţia lui a fost de a cumpăra ţigaretele pentru a le scoate ulterior din ţară şi a le folosi într-o altă vacanţă pe care o va efectua în Maldive, în data de 11.04.2020, având deja bilet de avion achiziţionat în acest sens.

Amenda, menţinută de judecător

Judecătoria Buftea a menţinut amenda primită de român, arătând că varianta potrivit căreia ţigările au fost cumpărate pentru vacanţa din Maldive este „complet neverosimilă”. „Depunerea de bilete cu destinaţia Maldive şi arătarea intenţiei petentului de a călători în acel stat, nu se poate în niciun fel dovedi că intenţia pârâtului a fost de a le transporta din România în acel stat, petentul putând să le valorifice pe teritoriul Românei ori al altor state UE, direct sau prin interpuşi”, arată Judecătoria Buftea în sentinţa din 28.01.2021. Hotărârea poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a ajuns Poliţia să achite cheltuieli de judecată unor persoane amendate cu sume uriaşe în starea de urgenţă

Amendă de 160.000 de lei anulată de judecători din cauza unei greşeli de amator făcute de agentul constatator

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite