Şoseaua Olteniţei - cea mai periculoasă pentru şoferi şi pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada se află în topul arterelor bucureştene unde s-au petrecut cele mai multe accidente rutiere, în primele cinci luni ale anului, şi anume 11. Pe locurile doi şi trei se situează Bulevardul Ghencea şi Şoseaua Colentina cu câte 8 accidente fiecare. La nivelul Capitalei, în această perioadă, s-au petrecut cinci accidente mortale.

Conform unor statistici date publicităţii de către Poliţia Capitalei, Şoseaua Olteniţei se află în topul celor mai periculoase străzi din Bucureşti, din cauza accidentelor frecvente care se petrec pe această arteră. 11 incidente soldate cu răniţi uşor sau grav au avut loc pe Olteniţei în primele cinci luni ale acestui an.

„Nu este un număr mare, dacă avem în vedere că artera este una foarte circulată, cu mai multe benzi pe sens, cu linii de tramvai, cu multe intersecţii şi multe semafoare, unde zilnic, există un flux ridicat de persoane care circulă pe aici“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

În top patru străzi periculoase se mai numără: Bulevardul Ghencea şi Şoseaua Colentina, cu câte opt accidente care au avut loc în aceeaşi perioadă de timp, şi Şoseaua Pantelimon cu şapte incidente. Urmează apoi Bulevardul Timişoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Calea Moşilor, Splaiul Independenţei şi Calea Giuleşti, cu câte şase accidente.

Aveţi grijă cum traversaţi în sectorul 2!
Numai în luna mai a acestui an au avut loc 372 de ciocniri la nivelul Capitalei. Dintre acestea, cele mai multe s-au petrecut în sectorul 2, şi anume 78, urmat de sectorul 1 cu 72 de incidente rutiere şi sectorul 3 cu 69. Cea mai sigură zonă din Bucureşti din acest punct de vedere este sectorul 4, unde au avut loc 49 de accidente în luna trecută.

Şapte maşini răsturnate în trafic, în luna mai
Numărul răniţilor grav din mai a scăzut însă faţă de luna precedentă cu 5, de la 101 la 96. „Ne-am stabilit ca obiectiv, pentru anul viitor, reducerea numărului de accidente cu până la 50%. Oricum, anul acesta au avut loc mai puţine incidente decât anul trecut“, a mai spus Ciocan.

De asemenea, tot în luna trecută, şapte maşini s-au răsturnat în timp ce rulau pe stradă, iar patru au fost implicate în coliziuni în lanţ. Principala cauză de producere a accidentelor rutiere este traversarea neregulamentară a pietonilor, anul acesta având loc peste 90 de incidente din acest motiv. Pe locul doi se află neacordarea priorităţii, cu 77 de ciocniri.

Alte cauze importante ar mai fi: neacordarea priorităţii pietonilor, neasigurarea la schimbarea benzii de circulaţie sau viteza neadaptată la condiţiile de drum. Pe ultimul loc se află rularea pe contrasens, din cauza căruia a avut loc doar un singur incident în luna trecută.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent au murit cinci persoane din cauza accidentelor rutiere. „Comparativ cu anii trecuţi, suntem aproximativ la acelaşi nivel“, a mai subliniat Ciocan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite