În Piaţa Victoriei va fi construită o clădire de birouri impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

New Europe Property Investments (NEPI), fondul de investiţii sud-african, cel mai activ investitor imobiliar din România, intenţionează să înceapă anul acesta lucrările de restaurare a vilei Oromolu din Piaţa Victoriei şi construcţia unui imobil de birouri adiacent, potrivit capital.ro.

Vila a fost deţinută de fostul guvernator al Băncii Naţionale Mihai Oromolu, fiind preluată în acest moment de NEPI, în contul unei datorii pe care Avrig 35, un grup imobiliar fondat de Alexander Hergan, o avea la sud-africani.

Terenul de aproximativ 4.500 de metri pătraţi şi vila avariată puternic de un incendiu, în anul 2009, au fost evaluate la sfârşitul anului trecut la 12,96 milioane de euro.

Valoarea tranzacţiei dintre NEPI şi Avrig 35 nu a fost făcută publică, dar Martin Slabbert, CEO-ul şi unul dintre acţionarii fondului de investiţii, spune că valoarea datoriilor depăşea valoarea terenului şi a vilei de lângă guvern.

„Am moştenit această proprietate de la un partener care ne era îndatorat. Nu vroiam neapărat să fim proprietari, mai ales că imobilul este foarte controversat. Am realizat că nu vom face bani din această dezvoltare, dar planul nostru este ca, la finalul lucrărilor,valoarea proiectului să fie măcar egală cu valoarea investiţiei realizate. Avem programate în România investiţii de peste 500 mil. euro, iar acest proiect are o pondere insignifiantă în planul nostru, însă vrem să ne aducem aportul la cultura română. Vrem să arătăm că nu este o speculaţie imobiliară“ , a declarat Martin Slabbert.

Pe lângă restaurarea vilei, NEPI are în plan dezvoltarea unui imobil cu funcţionalitate de birouri ce va fi amplasat la mică distanţă de vila Oromolu. Clădirea de birouri va avea trei etaje, care vor aduce pe piaţă în jur de 7.000 de metri pătraţi închiriabili. Din proiect nu lipseşte nici parcarea, care va fi dezvoltată pe trei nivele.

Pe aceeaşi temă:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite