Un moldovean şi un ucrainean, cercetaţi de ofiţerii de la Anticorupţie pentru spălare de bani prin firme-fantome

Un moldovean şi un ucrainean, cercetaţi de ofiţerii de la Anticorupţie pentru spălare de bani prin firme-fantome

Un moldovean şi un ucrainean sunt cercetaţi pentru spălare de bani FOTO Adevărul

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova şi colegii lor din Ucraina au anihilat o schemă transfrontalieră de spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor preliminare, un agent economic autohton  a importat de peste hotare un lot de marfă de larg consum, tăinuind de organele vamale valoarea adevărată a acestuia.

În urma comercializării mărfii pe piaţa din Moldova, omul de afaceri a obţinut un surplus în valoare de 7.8 milioane de lei, bani pe care nu i-a reflectat în evidenţa contabilă. Pentru a legaliza surplusul de numerar, banii au fost  transferaţi unei firme-fantomă, care, ulterior i-a transferat pe cardurile bancare a două persoane fizice. 

Investigaţiile efectuate împreună cu omologii din Ucraina au stabilit că suma pentru procurarea mărfii a fost obţinută dintr-un împrumut fictiv de la un cetăţean din Ucraina, iar pentru a-i conferi legalitate contractul a fost înregistrat la Banca Naţională a Moldovei.

Pentru elucidarea tuturor circumstanţelor pe acest caz, au fost iniţiate două cauze penale pentru spălare de bani şi eschivare de la achitarea plăţilor vamale.

Organizatorul schemei a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar autorităţile ucrainene au demarat o investigaţie paralelă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările