Specialiştii estimează o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu COVID-19 în municipiul Chişinău

Specialiştii estimează o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu COVID-19 în municipiul Chişinău

Primăria Chişinău informează că incidenţa îmbolnăvirilor prin infecţia COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă foarte înaltă, în comparaţie cu alte teritorii din republică, cu persistenţa cazurilor grave şi foarte grave, deşi se atestă o anumită diminuare a numărului de infectări.

Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecţiei COVID-19, pe teritoriul municipiului se menţine starea de urgenţă în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod roşu”.

Informaţii în acest sens au fost prezentate în cadrul şedinţei operative săptămânale, de către Tatiana Bucearschi, şef al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

Conform informaţiei din data de 25.01.2021, în municipiul Chişinău sunt 65.755 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate –  .pacienţi şi decese – 1.106.

Rămân afectate aceleaşi grupe de vârstă: 30 – 39 ani şi 60 ani şi peste.

Specialiştii estimează pentru perioada următoare, o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu COVID-19, astfel APL Chişinău reiterează necesitatea respectării măsurilor de precauţie, cu menţiunea că cea mai eficientă soluţie de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice, spălarea regulată pe mâini şi evitarea locurilor publice aglomerate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările