Opt ani de închisoare pentru două pretinse clarvăzătoare din Chişinău

Opt ani de închisoare pentru două pretinse clarvăzătoare din Chişinău

FOTO simbol

Două pretinse clarvăzătoare din Chişinău au fost condamnate la câte opt ani de detenţie. Procesul penal în privinţa acestora a fost pornit, după ce o chişinăuiancă s-a plâns pe acţiunile ilicite ale învinuitelor, care sunt mamă şi fiică. Cele două, între anii 2014 şi 2017, şi-au promovat în mediul online capacităţile pretins extrasenzoriale, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare şi atragere a norocului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Generală precizează că persoanele interesate erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înşelăciune, erau determinate să achite câte o sută de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o ameninţau cu decesul copiilor sau alte consecinţe grave pentru familia acesteia.

În acest mod, potrivit probatoriului, inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388 de mii de lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative”, victima s-a împrumutat cu sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinaţia adevărată a împrumutului.

La faza cercetării judecătoreşti inculpatele au restituit benevol părţii vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările