Omorul din Bălăureşti: Doi bărbaţi, condamnaţi la 30 de ani de închisoare

Omorul din Bălăureşti: Doi bărbaţi, condamnaţi la 30 de ani de închisoare

Doi bărbaţi, din Nisporeni şi Hânceşti, cu vârstele de 26 şi 36 de ani, anterior condamnaţi pentru huliganism agravat, au fost condamnaţi fiecare la 30 de ani de închisoare pentru omor. Sentinţa este dictată de către Judecătoria Ungheni, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, se aminteşte că omorul a avut loc în iulie 2018, în locuinţa unuia dintre inculpaţi, în satul Bălăureşti, Nisporeni. După ce au consumat alcool împreună cu victima, între aceştia s-a iscat un conflict. Indivizii au luat la pumni pe bărbatul de 51 de ani şi l-au lăsat fără suflare. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, peste câteva ore inculpaţii au aruncat corpul victimei în veceul din gospodărie, pe care l-au acoperit cu mai multe cărămizi. Osemintele victimei au fost depistate peste o lună de către concubina unuia dintre inculpaţi.

Inculpaţii au fost daţi în urmărire, fiind reţinuţi în România şi ulterior extrădaţi autorităţilor din Republica Moldova. Aceştia şi-au recunoscut vina.

Pe lângă închisoare, cei doi urmează să achite succesorului părţii vătămate 533 de mii de lei pentru prejudiciul moral şi material cauzat şi să recupereze cheltuielile de judecată de peste 33 de mii de lei. Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: