O femeie din Râşcani a murit din cauza gripei

O femeie din Râşcani a murit din cauza gripei

O femeie de 63 de ani, diagnosticată cu gripă de tip A(H1N1), infecţie respiratorie acută bacteriană şi pneumonie bilaterală, a decedat săptămâna trecută în raionul Râşcani. Pacienta nu a fost vaccinată contra gripei. Acesta este al doilea caz de deces asociat gripei, după ce o femeie de 54 de ani a murit în municipiul Bălţi la mijlocul lunii decembrie, transmite IPN.

În săptămâna cuprinsă între 24 şi 30 decembrie, au fost înregistrate 15 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv opt confirmate de laborator. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, situaţia epidemiologică prin gripă este sub pragul epidemic.

Morbiditatea prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 190,12 cazuri (la 100 mii populaţie), fiind, de asemenea, mai jos de pragul epidemic. În săptămâna menţionată, au fost înregistrate şi aproape şapte mii de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Specialiştii atenţionează populaţia să se adreseze imediat la medic în cazul apariţiei simptomelor se boală. Este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu şi, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările