Nouă angajaţi ai restaurantului Golden Nica erau infectaţi cu salmonela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantul cu meniu mortal FOTO: Adevărul
Restaurantul cu meniu mortal FOTO: Adevărul

Potrivit viceministrului Sănătăţii Svetlana Cotelea, din 18 persoane implicate în pregătirea bucatelor şi deservire, nouă erau infectate cu salmonela, anunţă publika.md.

În urma unei expertize efectuate de Comisia guvernamentală privind securitatea alimentară, s-a depistat că în carnea de pui şi în bucatele pregătite din ea a fost găsită bacteria Salmonella Enteritidis. Potrivit sursei, angajaţii au recunoscut că au consumat bucate pregătite în restaurant. Mai mult, ei nu aveau certificate de la examenele medicale la zi obligatorii.

Totodată, membrii Comisiei guvernamentale privind securitatea alimentară au depistat că pentru deservire au fost angajate neoficial şi alte persoane.

Anterior, medicul-şef adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că carnea de pui infestată cu Salmonella fusese importată din Ucraina.
 

Restaurantul cu meniu mortal. După ce au chefuit la nuntă, într-un local din Chişinău, zeci de persoane s-au intoxicat şi un bărbat a decedat

Mai multe zeci de persoane au ajuns la spital cu intoxicaţie, iar un bărbat de 38 de ani din Ungheni a decedat după o nuntă organizată într-un local din Chişinău la 6 septembrie. Anterior, pe 31 septembrie, în acelaşi local a mai avut loc o nuntă, la care s-au mai otrăvit alte 50 de persoane, printre care şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite