FOTO VIDEO Marinela Parlicov, fata cu o voce rock „încântătoare“

FOTO VIDEO Marinela Parlicov, fata cu o voce rock „încântătoare“

Marinela cântă coveruri ale pieselor trupelor ei preferate FOTO: Nata Moraru

După ce a cântat prin baruri şi pentru prieteni, Marinela Parlicov (21 de ani) a ajuns solistă la concertul de rock simfonic susţinut de Chişinău Youth Orchestra, de Sărbători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când viorile au intonat primele acorduri ale melodiei „Clocks“ a trupei Coldplay, spectatorii şi-au ţinut pentru o clipă răsuflarea şi au răbufnit apoi în aplauze, după primul vers cântat de Marinela Parlicov. Tânăra artistă a zâmbit sfioasă de pe scenă pentru ca acum să ne mărturisească zâmbind că, de fapt, uitase primul cuvânt din piesă.

Concertul de rock simfonic, unde a mai cântat „Wind of change“ de Scorpions alături de Cătălin Josan, a fost prima ei reprezentaţie pe o scenă mare. „Tot concertul am avut pielea găină şi chiar am plâns la unele compoziţii. Nu aveam emoţii de felul celor care te încearcă înainte de a ieşi în faţa publicului. Eram doar exaltată să văd atâta lume“, compară Marinela concertul rock cu serile acustice în care cânta prin cafenele.

Marinela Parlicov cântă coveruri ale pieselor trupelor ei preferate FOTO: Nata Moraru

Tocmai acolo au pus ochii pe ea organizatorii spectacolului din decembrie. „Făcând facultatea la Cluj, veneam în vacanţe acasă, adunam câţiva băieţi şi fete, luam o chitara şi interpretam două-trei coveruri într-un bar“, îşi aminteşte fata. Într-o astfel de seară, era acompaniată de chitaristul Dorian Vetrilă, iar după câteva zile a primit un mesaj de la Andriano Marian, dirijorul Chişinău Youth Orchestra, care i-a propus să cânte rock alături de o orchestră de simfonică. „Bineînţeles că am acceptat!“, râde solista. 

Psihologă cu hobby muzical

Deşi adoră să cânte şi „are o voce încântătoare“, aşa cum susţine Andriano Marian, tânăra nu a făcut niciodată ore de canto. „Relaţia mea cu muzica s-a limitat la lecţiile din liceu şi cei patru ani de activitate în ansamblul folcloric al surorilor Osoianu“, povesteşte cântăreaţa nonconformistă.

VIDEO: youtube.com/diez_moldova

La şcoală, a fost o elevă bună şi i-au plăcut în egală măsură matematica şi ştiinţele umane, de aceea i-a fost mai greu să-şi aleagă un drum în viaţă. „Nu aveam nici vreo tradiţie de familie în spate, nici vreun vis puternic. M-am gândit atunci ce mi-ar place să fac măcar în următorii trei ani fără să mă plictisesc. Aşa am ales psihologia, din dorinţa de a afla cum funcţionează gândirea umană“, îşi explică ea alegerea.

Aşa a ajuns la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde a intrat pe singurul loc la buget. „N-am regretat nicio clipă că am ales psihologia, chiar dacă nu mă voi ocupa toată viaţa cu asta. Urmează să absolvesc psihologia clinică, imaginea tipică a psihologului cu un cabinet şi fotolii moi“, glumeşte studenta.

„Nu am fiţe de vedetă“

Nu o atrage scena mare şi nici duetele cu artiştii moldoveni. Consideră că muzica adevărată e diferită de cea cântată la noi. „Blestem ziua în care chinezii au inventat acel instrument cu clape care scoate sunete şi pe care moldovenii îl exploatează pe la nunţi. Nu ascult aproape deloc ceea ce se produce în Republica Moldova, în afară de Zdob şi Zdub, Furio Snails şi Alternosfera. Cei care fac muzică bună nu sunt în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi pe scenele din Chişinău, ci în underground“, e de părere Marinela Parlicov.

Întrebată dacă va mai face muzică, fata rămâne pe gânduri. „Filosofia mea de viaţă e să urmez curentul. Deocamdată, acesta mi-a adus doar lucruri frumoase, inclusiv colaborarea cu orchestra. Dacă voi mai primi propuneri de a cânta, mă voi bucura enorm. Cu toate acestea, nu am ambiţii şi fiţe de mare cântăreaţă“, punctează tânăra.

Cătălin Josan şi Marinela Parlicov au cântat legendara piesă „Wind of Change“ de Scorpions FOTO: diez.md

Andriano Marian o sfătuieşte să nu se lase de cântat. „E făcută pentru muzica ieşită din tipare, pentru evenimente precum cenaclurile, întâlnirile de suflet sau lansările de carte. La sigur, Marinela a întrecut aşteptările mele la concert şi trebuie să continue să cânte“, spune dirijorul.

Fraţii au făcut-o rockeriţă

Marinela Parlicov poate fi auzită în localurile din Chişinău, cântând coverurile artiştilor ei preferaţi, dar şi la Cluj. Pentru ea, „dumnezeii muzicali“ sunt Tricky, Massive Attack, Placebo şi Portishead, iar pasiunea pentru rock a moştenit-o de la fraţii mai mari, unul dintre care este Victor Parlicov, director general al Agenţiei de Reglementare în Energetică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: