Acţiunile Poştei Moldovei, sub lupa unei Comisii de anchetă

Acţiunile Poştei Moldovei, sub lupa unei Comisii de anchetă

Parlamentul a creat o comisie de anchetă care va examina activitatea Poştei Moldovei în contextul unor informaţii apărute în presă precum că prin intermediul acestei instituţii din Moldova spre ţările UE şi SUA se transmit anabolice. Iniţiativa legislativă aparţine deputaţilor liberal-democraţi, transmite IPN.

Tudor Deliu, preşedintele fracţiunii PLDM, a spus în plen că un fost angajat al Poştei Moldovei a declarat că a descoperit o linie de contrabandă de anabolizante care sunt transmise prin colete din Republica Moldova spre ţărie UE şi SUA. Tot acest angajat ar fi spus că administraţia instituţiei nu doar nu acţionează nicicum pentru a contracara contrabanda, dar şi o tutelează.
 
Comisia este formată din 9 deputaţi conform reprezentării proporţionale a fracţiunilor în Parlament. Din partea PL membru a fost numit Vladimir Cernat, din partea PCRM – Vasile Panciuc, de la PSRM - Adrian Lebedinschi şi Grigore Novac. Din partea PDM au fost numiţi Marcel Răducanu şi Vlad Andronache, de la PLDM - Grigore Cobzac, de la Platforma Social-Democrată - Anatolii Zagorodnâi, iar din partea deputaţilor neafiliaţi - Nae Simion Pleşca.
 
Comisia de anchetă urmează să examineze cele declarate timp de 30 de zile după care să prezinte un raport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: