46 de milioane de euro din partea Elveţiei pentru sănătate şi asigurare cu apă potabilă

46 de milioane de euro din partea Elveţiei pentru sănătate şi asigurare cu apă potabilă

Lansarea Strategiei de cooperare 2014-2017 de cooperare între Elveţia şi Moldova FOTO: SDC

Ocrotirea sănătăţii şi asigurarea cu apă potabilă sunt domeniile prioritare de cooperare între Elveţia şi Republica Moldova pentru următorii ani, potrivit Strategiei de cooperare 2014-2017, lansată astăzi de către Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare la Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

În următorii patru ani, în ţară vor fi implementate proiecte moldo-elveţiene în valoare de 46 de milioane de euro, dublu faţă de perioada 2010-2013.

„Este o mărturie a angajamentului Elveţiei de a sprijini Republica Moldova pe termen lung. Prin ea, încercăm să asigurăm mai multă stabilitate şi continuitate“, a spus Christian Schoenenberger, ambasadorul Elveţiei pentru Republica Moldova şi Ucraina, la deschiderea evenimentului.

Potrivit documentului, Guvernul Elveţiei va susţine dezvoltarea serviciului regionalizat de asistenţă pediatrică de urgenţă şi a centrelor de sănătate prietenoase tinerilor, create în întreaga republică, cât şi prevenirea maladiilor netransmisibile şi integrarea serviciilor de sănătate mintală în asistenţa medicală primară.

„Contribuţia Guvernului Elveţiei este recunoscută şi apreciată în Moldova. În urma regionalizării serviciilor în neonatologie şi dezvoltării pediatriei de urgenţă, mortalitatea infantilă a scăzut, iar cea maternă se menţine stabilă, aceşti indicatori fiind foarte importanţi pentru ţara noastră“, a declarat ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi.

Totodată, Strategia se axează pe proiecte de asigurare cu apă potabilă a satelor moldoveneşti, precum şi valorificarea beneficiilor fenomenului migraţional.

Republica Moldova beneficiază de asistenţă din partea Elveţiei din anul 2000.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările