Zinaida Greceanîi: Guvernarea a început sesiunea parlamentară cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, afirmă că guvernanţii au început sesiunea parlamentară de primăvară-vară cu piciorul stâng, referindu-se la declaraţia adoptată de Parlament prin care se condamnă atacurile informaţionale ale Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale naţionale, transmite IPN.

„Democraţii nu au făcut altceva decât să ardă toate punţile”, a declarat Zinaida Greceanîi la emisiunea „Acces direct” de la NTV-Moldvova.

Politiciana susţine că nu înţelege de ce Partidul Democrat face acest lucru, dar nu exclude că ar fi presat de către partenerii externi. 

„Se implică Federaţia Rusă în treburile interne ale Moldovei sau se implică alte state care invită Procuratura Generală la covor în ambasadă? Oare Federaţia Rusă îşi permite lucrurile acestea? Cine vrea să distrugă Republica Moldova ca stat, oare nu unioniştii care vin cu propunerea inclusiv de a fi exclusă Moldova din Comunitatea Statelor Independente?”, se întreabă preşedinta PSRM.

Una dintre priorităţile socialiştilor în actuala sesiune a Parlamentului este interzicerea prin lege a unionismului, inclusiv a partidelor şi organizaţiilor unioniste.

„Eu înţeleg că această majoritate parlamentară n-o să voteze un asemenea proiect de lege, dar odată şi odată el o să fie votat. Aceasta este o prioritate, altfel noi nu o să păstrăm acest stat”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Potrivit preşedintei PSRM, la alegerile de anul curent se pune în joc existenţa Republicii Moldova. „Lupta va fi foarte aprigă – va exista statul Republica Moldova sau nu va exista pe viitor pe harta lumii. Noi o să utilizăm toate forţele şi toate căile legale ca Republica Moldova să rămână ca stat”, a afirmat Zinaida Greceanîi. În opinia ei, autorităţile şi organele statului tac atunci când este vorba despre acţiunile unioniştilor, ceea ce ar însemna că le sunt aliaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite