Vladimir Voronin consideră că în Moldova nu locuiesc 7% români: Recensământul a fost fraudat. Avem cel mult 3,5% de români VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, nu este de acord cu rezultatul ultimului recensământ realizat de Biroul Naţional de Statistică. Potrivit lui, studiul a fost falsificat, asta deoarece în Moldova nu locuiesc 7% din populaţie români, conform recensământului, ci doar 3%.

„Nişte cifre din aceste rezultate sunt falsificate. Îi falsificată cifra de 7% care s-au declarat români. Nu cred că sunt aşa de mulţi. Eu compar cu rezultatele pe care le-a avut Ghimpu la alegerile prezidenţiale (...) Cifra aceasta nu poate fi mai mult de 3%, cel mult 3,5%, dar nu 7% s-au declarat români. Nici într-un caz. Ei de ce au tărăgănat patru ani de zile cu acest recensământ? Că au vrut să ridice cifrele care lor le trebuie. Celelalte cifre îmi par mie cât de cât, poate poate”, a menţionat Vladimir Voronin la emisiunea „Important” de la TVC21.

Amintim că în conformitate cu datele recensământului din 2014, însă prezentate abia pe 31 martie 2017, doar 7% din populaţie s-au declarat români şi 23% consideră că vorbesc limba română, în timp ce 75% se identifică ca moldoveni, iar 52.7% afirmă că vorbesc limba modlovenească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite