Vladimir Putin: Vom continua să promovăm un statut special al Transnistriei

Vladimir Putin: Vom continua să promovăm un statut special al Transnistriei

Liderul rus Vladimir Putin FOTO kremlin.ru

Federaţia Rusă va continua să promoveze identificarea unei soluţii juste în problema reglementării transnistrene şi obţinerea unei înţelegeri privind statutul special, sigur şi garantat al Transnistriei, în condiţiile respectării suveranităţii şi asigurării integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii de acreditare a 23 de ambasadori, inclusiv a ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.

Preşedintele Federaţiei Ruse a menţionat că abordarea Kremlinului în interacţiunea cu Republica Moldova porneşte de la tradiţiile de prietenie şi valorile spirituale comune care leagă cele două popoare. Liderul de la Kremlin a remarcat că anul acesta va fi marcată cea de-a douăzecea aniversare a Tratatului bilateral de prietenie şi cooperare.

Discuţiile pentru reglementarea transnistreană se desfăşoară în formatul 5+2: reprezentanţii mediatorilor (Rusia, Ucraina, OSCE), ai observatorilor (SUA şi UE) şi părţile (Chişinăul şi Tiraspolul). În 2011, discuţiile au fost reluate după o pauză de şase ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările