Vlad Bileţchi va vota în Italia „pentru o Republică Moldovă românească” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bileţchi, lider AUR Moldova
Vlad Bileţchi, lider AUR Moldova

Liderul Partidului „Alianţa pentru Unirea Românilor” la Chişinău, Vlad Bileţchi, îşi dă votul pentru o Republică Moldovă românească, pentru un viitor românesc şi european al Republicii Moldova. Preşedintele AUR a precizat, pentru IPN, că mai mulţi candidaţi la funcţia de deputat, pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, se află astăzi alături de diasporă.

Personal îşi va exercita dreptul la vot la Milano, Italia, acolo unde va vota şi Valeriu Munteanu. Victoria Grosu Vremeş a votat tot în Italia, la Roma, iar Dorin Chirtoacă – la Frankfurt, Germania.

Liderul AUR a remarcat că unii lideri politici manifestă o doză de cinism, atunci când cheamă presa şi fac mare tam-tam din faptul că votează acasă, în timp ce cetăţenii moldoveni din diasporă stau la cozi imense, ore în şir, ca să-şi exercite dreptul la vot. Trebuie promovată rezolvarea problemei, dar nu faptul că am votat, a relevat preşedintele AUR.

„Am decis să mergem peste hotare, pentru a susţine diaspora, care a fost nedreptăţită, pentru că oamenilor nu li s-au deschis suficiente secţii de votare. În Republica Moldova oamenii stau în rânduri de 15-20 de persoane, în timp ce la ora 8.30 dimineaţa la Roma erau cozi de lungimea unui cartier, în rând stăteau peste 100 de oameni, şi asta pe timp de pandemie. E o bătaie de joc faţă de diasporă” , a spus Vlad Bileţchi.

Cetăţenii moldoveni din afara ţării pot vota la orice secţie de votare deschisă în străinătate, indiferent de statutul aflării lor pe teritoriul statului respectiv, în baza următoarelor acte de identitate: paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat; buletinul de identitate cu fişa de însoţire, valabil, sau livretul de marinar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite