VIDEO Igor Dodon ar putea fi anchetat penal pentru faptul finanţării ilegale din Federaţia Rusă. PUN a depus un denunţ la Procuratura Generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Unităţii Naţionale, condus de Anatol Şalaru, a anunţat că formaţiunea sa a depus un denunţ la Procuratura Generală pe faptul finanţării ilegale a PSRM, cu mijloace financiare provenite din Federaţia Rusă. Denunţul respectiv are la bază înregistrarea video de la negocierile dintre Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon, în care preşedintele ţării recunoaşte că primeşte, lunar, din Rusia, câte 700 mii de euro pentru finanţarea partidului.

„Ni s-a părut de bun simţ afirmaţia premierului Maia Sandu, conform căreia, anchetarea lui Igor Dodon trebuie realizată de un procuror general independent, nou, şi nu de procurorii care se subordonau lui Vlad Plahotniuc. Dat fiind faptul că de câteva zile există un procuror nou general, chiar dacă interimar, am considerat necesar să depunem acest denunţ care sperăm să facă lumină asupra acţiunilor ilegale derulate de Igor Dodon”, a declarat Anatol Şalaru într-un briefing de presă.

Şalaru a menţionat că „declanşarea procedurii de urmărire penală sau nedeclanşarea ei contra lui Igor Dodon va arăta cât de independentă este Pricuratura, odată cu numirea în funcţia de procuror general interimar al lui Dumitru Robu.

„În opinia PUN, informaţiile apărute în presă sunt suficiente pentru suspendarea şi anchetarea lui Igor Dodon. Este necesar ca această anchetă, deja întârziată, să demareze cât mai repede pentru a nu permite ascunderea urmelor, mai ales a celor care vizează finanţările venite din Rusia. Dat fiind faptul că această plângere vizează şi elemente ce vizează atentat la securitatea naţională a Republicii Moldova, sperăm ca noul procuror general interimar să acţioneze cât mai urgent”, a mai spus Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite