Liberalul Veaceslav Untilă a fost demis de la Inspectoratul Ecologic de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat şi vicepreşedinte al Partidului Liberal a ocupat funcţia din decembrie 2012. Decizia a fost luată la şedinţa de astăzi a Guvernului.

Veaceslav Untilă s-a născut la 15 iunie 1956 în satul Codreanca, raionul Străşeni. În 2002 a fost ales în funcţia de Preşedinte al Partidului Liberal.

A contribuit la constituirea, în baza fuziunii Partidului Liberal, Alianţei Social-Democrate şi Alianţei Independenţilor, a partidului Alianţa „Moldova Noastră”, a cărui prim-vicepreşedinte devine în 2005. Din acelaşi an este deputat în Parlament, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru administrarea publică, ecologie şi dezvoltarea teritoriului.

În ianuarie 2010 aderă la Mişcarea Acţiunea Europeană, iar cu ocazia celui de-al III-lea Congres Extraordinar al MAE – este ales preşedintele formaţiunii cu majoritate de voturi.

În martie 2011, Congresul extraordinar al MAE decide autodizolvarea partidului şi fuzionarea cu Partidul Liberal. Ulterior, Consiliul Republican al PL a decis ca Veascelav Untilă să fie unul dintre vicepreşedinţii PL.

Tot astăzi, Guvernul a aluat act de cerea de demisie depusă de liberalul Ion Cebanu, care a renunţat la fotoliul d eşef al Agenţiei Moldsilva.

Fostul deputat Veaceslav Untilă a devenit şef al Inspectoratului Ecologic

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite