Veaceslav Platon: Trăiesc din economii, am 60 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon
Veaceslav Platon

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, şi fostul deputat român Cristian Rizea, reprezentant al partidului politic NOI, şi-au aruncat săgeţi în timpul unei noi runde de dezbateri electorale, notează IPN.

În timp de Rizea l-a acuzat pe Platon că ar fi pactizat cu Dodon şi Plahotniuc pentru a-şi continua schemele de corupţie după alegeri, Platon spune că şi-a câştigat toţi banii legal, iar acum ar trăi din economiile de milioane de dolari.

Condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani, fostul deputat român Cristian Rizea spune că a decis să se implice în politica din Republica Moldova pentru a eradica fenomentul corupţiei.

„Partidul NOI luptă pe bune, nu simulează lupta cu sistemul mafiot. Reprezentantul sistemului mafiot este aici în platou, Veaceslav Platon. Platon a făcut pact cu diavolul, a făcut pace cu Dodon şi Plahotniuc şi acum este împotriva Maiei Sandu ca să poată continua toate schemele mafiote după 11 iulie. Platon pompează bani în blocul lui Usatîi”, a spus Cristian Rizea, reprezentantul Partidului Politic NOI, în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Prezent la dezbateri în calitate de reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, Platon a refuzat să vorbească despre faptul că sora sa îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar din Federaţia Rusă în dosarul Landromatului. De asemenea, Veaceslav Platon a ignorat întrebările ce vizau presupusa implicare a sa în scheme de corupţie. Controversatul om de afaceri spune că a decis să se implice în această campanie pentru a le spune oamenilor adevărul despre formaţiunile proeuropene.

„Obiectivul de bază pe care ni l-am trasat atât eu, cât şi candidatul pe care-l reprezint este să demascăm toată minciuna şi manipularea pe care unii concurenţi o folosesc în această campanie. Scopul noastru este să nu permitem ca cetăţenii să fie prostiţi din nou. Eu acum nu muncesc oficial nicăieri, trăiesc din economii. Am economii de 60 de milioane de dolari. I-am făcut prin vânzarea energiei electrice şi gazului în Ucraina şi Federaţia Rusă”, a spus Veaceslav Platon.

Maria Olar, reprezentanta formaţiunii Oamenilor Muncii, a menţionat că priorităţile partidului sunt lupta cu corupţia, dezvoltarea economiei prin atragerea investiţiilor şi promovarea oamenilor integri în funcţii cheie din stat.

„În partidul nostru sunt oameni noi în politică, oameni care nu sunt implicaţi în furturi, delapidări de fonduri europene. Eu acum nu lucrez, dar mă întreţin copiii. Într-adevăr, casa mea cu două niveluri nu este declarată, pentru că aparţine copiilor”, a spus Maria Olar, candidat la funcţia de deputat pe lista Partidului Oamenilor Muncii.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chişinău în colaborare cu Asociaţia Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupţie.md, publicaţia online NewsMaker, Agenţia de Presă IPN şi portalul Privesc.eu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite