Următoare şedinţă de judecată în dosarul lui Ilan Şor va avea loc în decembrie

Următoare şedinţă de judecată în dosarul lui Ilan Şor va avea loc în decembrie

O nouă şedinţă de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, a avut loc astăzi, 19 septembrie, la Curtea de Apel Cahul. Judecătorii au admis demersul avocaţilor cu privire la efectuarea unei expertize financiar-contabile, solicită la şedinţa precedentă.

Solicitat de IPN, Denis Ulanov, unul dintre avocaţii lui Ilan Şor, a declarat că demersul a fost expus strict în privinţa circumstanţelor din dosar, însă nu poate oferi mai multe detalii. Alte aspecte la şedinţa de astăzi nu au fost examinate. Următoarea şedinţă este programată pentru data de 17decembrie, ora 11.00.

Judecătoria Chişinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, hotărârea prin care Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii.
 
Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările