Un nou hobby în Rusia după războaiele din Siria şi Ucraina. Copiii, pasionaţi de tehnica militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii ruşi, pasionaţi de tehnică militară FOTO: gazeta.ru
Copiii ruşi, pasionaţi de tehnică militară FOTO: gazeta.ru

Ruşii cumpără tot mai multe tancuri, avioane şi tehnică militară în miniatură supă ce Moscova s-a implicat în conflictul armat din Ucraina şi din Siria, unii din cei mai activi cumpărători fiind copiii.

Potrivit gazeta.ru, modelatorii amatori din Rusia cumpără tot mai multe tancuri sau tehnică militară rusească folosită în războaiele din Siria şi Ucraina. Unul dintre producătorii din acest domeniu susţine că după intervenţia militară a Rusiei în Siria, precum şi în urma războiului din estul Ucrainei, vânzările au crescut cu peste 20%. Încă de la începutul războiului din Donbas, ruşii au dat valma în astfel de magazine pentru a procura tancuri în miniatură BMP şi BTR.  

Artem Radin, care este director-adjunct la o companie de fabricare a tehnicii militare în miniatură şi a pieselor de acest gen, susţine că deja există o înţelegere cu „Uralvagonzavod” pentru a obţine dreptul de a produce şi modelele de tancuri „Armata” şi „T-90”.

Sursa notează că o analiză a vânzărilor magazinelor din această ramură arată că vânzările, de fapt, au explodat şi chiar şi cele mai scumpe modele, care ajung la câteva mii de ruble se bucură de mare cerere, fiind achiziţionate cu sutele. Unul din colecţionari, Ivan Kulikov, susţine că acest hobby a devenit acum foarte popular în rândurile copiilor. „Sunt foarte mulţi oameni care o dată cu apariţia unor modele noi le-au procurat la început din sentimentul de patriotism, deoarece văd această tehnică la televizor şi în presă, însă ulterior totul se transformă într-un hobby pentru ei”, a adăugat colecţionarul.  

În acelaşi timp, după evenimentele din Siria, modelele de avioane militare Su-24 şi Su-34 au devenit foarte populare. Sursa mai scrie că şi jucăriile „militare” sunt la mare cerere în rândurile copiilor, comercianţii precizând că vând cam în acelaşi volum păpuşi şi soldăţei.   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite