Un manager de proiect cu finanţare externă spune că un funcţionar de stat i-a cerut 50.000 de euro pentru ca să poată continua proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Ţurcan, managerul unui proiect cu finanţare externă acuză autorităţile locale că-l şantajează. El spune că preşedintele raionului a cerut de la el o sumă importantă de bani, pentru a-i permite să continue proiectul. La rândul său,  funcţionarul spune că a cerut de la Ţurcan, dar nu bani, ci explicaţii pentru alţi 3 milioane de lei oferiţi de Consiliul raional pentru acelaşi proiect.

Igor Ţurcan susţine că pe parcursul proiectului s-a confruntat cu un şir de impedimente create de către conducerea raionului şi de alţi funcţionari, transmite Info-Prim Neo.

Proiectul a demarat în anul 2010 şi presupune renovarea şcolii sportive din oraşul Drochia. Suedia a oferit în aceste scopuri un grant de aproape jumătate de milion de euro. Potrivit managerului de proiect, implementarea a mers bine până în anul 2011, când au avut loc alegerile locale şi în fruntea raionului a venit un nou preşedinte, care i-a cerut 50 mii de euro în schimbul permisiunii de a continua lucrările.

Managerul proiectului spune că a refuzat să plătească şi de atunci a avut parte de zeci de controale şi spargeri în birou, după care urmau sigilări. Igor Ţurcanu consideră că toate aceste acţiuni au fost la comanda preşedintelui de raion, care intenţionează să compromită acest proiect.

Preşedintele raionului Andrei Marian spune că Ţurcan va fi acţionat în judecată pentru defăimare. El spune că nu a cerut niciodată bani de la el, ci doar explicaţii pentru alţi 3 milioane de lei, bani pe care Ţurcan i-ar fi primit de la Consiliul raional pentru a duce la bun sfârşit reconstrucţia şcolii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite