Un grup de iniţiativă va promova ideea creării unei liste comune de candidaţi pentru parlamentarele de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de iniţiativă va promova în rândul partidelor unioniste şi al cetăţenilor ideea formării a unei liste comune de candidaţi pro-unire şi pro-Europa pentru scrutinul parlamentar din februarie. Lista va fi votată secret la o adunare cetăţenească.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Andrei Groza, prim-prorector al Academiei de Administrare Publică, reprezentant al grupului de iniţiativă, a declarat că la adunarea consultativă din 30 septembrie, unde au participat aproape 70 de persoane, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile, s-a votat unanim această iniţiativă.

Andrei Groza declară că, de câteva luni, grupul de iniţiativă încearcă să găsească o soluţie pentru a scoate Republica Moldova din situaţia în care s-a pomenit. În opinia sa, alegerile din februarie 2019 vor determina nu doar soarta noastră, dar şi pe cea a urmaşilor.

În ultimul timp, forţele antinaţionale sunt agresive, devin tot mai numeroase şi atacă continuu, având sprijinul Federaţiei Ruse. Toate aceste lucruri, spune Andrei Groza, se întâmplă deoarece partidele şi cetăţenii care pledează pentru reunire sunt dezbinaţi, nu au găsit un limbaj comun, o modalitate de a participa în comun la alegerile parlamentare.

Andrei Groza a amintit că la 19 septembrie, în urma discuţiilor, s-a votat pentru a continua activitatea de formare şi promovare a unei liste comune pro-unire, pro-Europa. Până acum, doar Partidul Naţional Liberal a desemnat trei coordonatori în Consiliul pentru formarea şi promovarea listei.

„Toţi sunt de acord să participe pe o singură listă, dar când se ajunge la principiul formării acestei liste, întotdeauna fiecare vine cu viziunea şi modalitatea sa. Noi vrem oameni noi, necorupţi, persoane integre şi care pledează pentru reunificarea ţării Votarea secretă ne poate aduce aceste lucruri”, a menţionat Andrei Groza.

Principiul formării listei este votarea secretă a candidaţilor. Pe listă vor fi incluse doar persoane care nu pot fi bănuite de corupţie, care au demonstrat că sunt integre, luptă cu fermitate pentru reunirea Republicii Moldova cu România.

„Formarea acestei liste este deschisă, este loc pentru toate partidele politice care pledează pentru reunirea cu România. Aceasta este unica modalitate de a avea reprezentanţi în Parlament. Dacă partidele vor participa la alegeri fiecare în parte, suntem fermi convinşi că nu au sorţi de izbândă”, a mai spus Andrei Groza.

În decurs de o lună, va fi convocată o nouă adunare unde se va raporta unde s-a ajuns cu înţelegerile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite