Un deputat al Partidului Şor, care a fost acuzat de Veaceslav Platon de implicare în jaful bancar, şi-a depus mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor privesc.eu

Deputata Partidului politic Şor Maria Albot şi-a depus mandatul de parlamentar. Cererea a fost semnată astăzi, 31 iulie. Următoarea pe lista candidaţilor supleanţi ai Partidului Şor este Inga Vinnik, economist, şef al Secţiei logistică şi vămuire la „DFM” SRL, transmite IPN.

Maria Albot a acces în Parlament după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe listă de partid. Din 2002 şi până în 2012, a activat în diferite funcţii la „Primex Com” SRL, iar în perioada anilor 2014-2018 a fost director comercial la „Dufremol” SRL. Din 2018 şi până în prezent, este director comercial la „DFM” SRL.

Maria Albot a fost vizată în declaraţiile omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale, făcute într-o ediţie specială a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, realizată în penitenciar. Fostul deputat susţine că schema privind furtul miliardului a fost iniţiată în primăvara anului 2014, iar autorii ar fi Ilan Şor şi Serghei Iaralov, ultimul primind de la Vlad Plahotniuc un salariu lunar de 50 de mii de dolari. Acesta mai menţionat numele soţului deputatei Partidului „Şor” Maria Albot, Sergiu Albot, ex-preşedinte al Băncii Sociale, responsabil de partea „tehnică”.

Amintim că şi deputatul independent Viorel Melnic, cel care a candidat în alegerile din 24 februarie pe circumscripţia din Transnistra şi al cărui nume este prezent în raportul de investigaţie a fraudei bancare Kroll 2, şi-a depus mandatul de parlamentar.

De precizat că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunţat că există un scandal în PDM în jurul lui Pavel Filip, din cauza căruia 7-8 deputaţi PDM ar urma să părăsească partidul. Informaţia a fost negată de Vladimir Cebotari.

Renato Usatîi a menţionat că, după ce mai mulţi deputaţi vor demisiona, în şase-şapte circumscripţii vor avea loc alegeri noi, care ar urma să fie câştigate de ACUM-PSRM, conform planului guvernării. Acest fapt ar permite ca ACUM-PSRM să obţină majoritate constituţională, pentru ca deputaţii să voteze modificarea Constituţiei, aşa încât preşedintele ţării să nu fie ales direct de către popor, dar din nou de Parlament, cum a fost până în 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite