Tiraspolul anunţă că Transnistria vrea să adere la Rusia. Deputat rus: Transnistria e o enclavă a Moldovei care nu vrea să fie cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stema Transnistriei
Stema Transnistriei

Aşa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a anunţat într-un interviu pentru presa rusă că Transnistria urmăreşte obiectivul de a adera la Federaţia Rusă, imediat ce va obţine independenţa.

Ignatiev a făcut referire la necesitatea de a aplica rezultatele unui „referendum”, desfăşurat în 2006, în Transnistria, potrivit căruia 97% din locuitorii regiunii transnistrene au votat pentru independenţa regiunii şi aderarea la Rusia.

Fiind solicitat să comenteze anunţul lui Ignatiev, deputatul Dumei de Stat de la Moscova, Dmitri Belik, a dat de înţeles că salută intenţia autorităţilor neconstituţionale de la Tiraspol, subliniind că în Transnistria locuiesc „cetăţeni vorbitori de limbă rusă.”

Oficialul rus a precizat că Rusia trebuie să analizeze foarte serios această chestiune.

„Transnistria este acea enclavă a Moldovei care nu vrea să fie cu România şi, în acelaşi timp, a acceptat contingentul rus de pacificatori”, a spus Belik pentru presa rusă.

Belik a adăugat că subiectul ce ţine de aderarea Transnistriei la Rusia este unul „de perspectivă apropiată”.

Deputatul rus a mai spus că Moldova este un potenţial membru NATO, iar în acest sens nu există claritate care ar urma să fie acţiunile Chişinăului în raport cu Transnistria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite