SUA vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA mizează pe un parteneriat puternic cu Republica Moldova, a declarat Alina Romanowski, coordonatorul asistenţei pentru Europa şi Eurasia din cadrul Departamentului de Stat al SUA la întâlnirea de azi cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se arată într-un comunicat de presă.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind relaţiile bilaterale şi proiectele care sunt implementate în ţara noastră cu sprijinul SUA.

Alina Romanowski a reiterat importanţa continuării reformelor în ţara noastră şi asigurării supremaţiei legii şi a declarat că SUA mizează pe un parteneriat puternic cu Republica Moldova, dând asigurări că SUA vor continua implementarea programelor de asistenţă destinate ţării noastre.

La rândul său, Natalia Gherman a precizat că SUA sunt un partener strategic pentru Republica Moldova. „Este important să aprofundăm colaborarea bilaterală şi să beneficiem, în continuare, de asistenţă americană în domenii precum reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei, atragerea investiţiilor, dezvoltarea infrastructurii energetice, reconstrucţia drumurilor, modernizarea industriei agro-alimentare, dezvoltarea sectorului privat şi a întreprinderilor mici şi mijlocii”, a declarat Natalia Gherman. Tot ea a exprimat interesul ţării noastre privind continuarea programului Compact, dar şi extinderea acestuia în domeniul energetic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite