Social-democratul Victor Şelin nu va mai putea intra în sediul provizoriu al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Legislativului, Marian Lupu, i-a interzis acestuia să mai calce în Palatul Republicii şi, mai ales, să facă declaraţii de la tribuna din holul cădirii.

Lupu a fost deranjat de ieşirea de ieri a lui Vladimir Voronin şi Victor Şelin, care au anunţat că fac front comun împotriva alianţei de guvernare şi că vor organiza proteste comune, dacă aceasta nu va da curs iniţiativei lor de a organiza un referendum la care să se pună la vot aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

"Acţiunea de ieri a încălcat grav regulamentul deoarece a fost folosită tribuna Parlamentului. La tribuna, cu fundalul Parlamentul Republicii Moldova, au dreptul să facă declaraţii doar deputaţii, autorii de proiecte, reprezentanţii instituţiilor parlamentare. Nu mai mult", a declarat Marian Lupu.

Şelin are un permis de acces în sala de şedinţe, în baza căruia a intrat ieri în Parlament. Astăzi social-democratul nu a mai fost lăsat să intre în Palatul Republicii, fapt ce a provocat nemulţumirea comuniştilor, care l-au acuzat pe preşedintele Legislativului de abuz. Şi Şelin s-a arătat revoltat de interdicţie. El susţine că are dreptul să asiste la şedinţe, în calitate de cetățean al Republicii Moldova.

Protest la Parlament: Comuniştii şi social-democraţii scandează „Referendum!"

Victor Şelin are interdicţie de a părăsi ţara

Stepaniuc şi Şelin au bătut palma. Vor lucra cot la cot în „Uniunea Forţelor de Stânga"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite