Silvia Radu: La Primărie este o situaţie gravă. Fiecare direcţie se consideră absolut autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, s-a plâns din nou pe situaţia de la Primărie, subliniind că fiecare departament şi direcţie se consideră organ autonom şi nu cooperează între ele.

„Ceea ce se întâmplă la Primărie este o situaţie gravă. Fiecare departament, direcţie, instituţie municipală se consideră absolut autonomă, fără nicio responsabilitate faţă de ceea ce ar trebui să facă, comunică prin scrisori oficiale. Primesc scrisori oficiale din partea direcţiilor, întreprinderilor. Ei nu sunt deprinşi că sunt obligaţi ca să rezolve o problemă, sunt deprinşi să dea explicaţii, să scrie scrisori”, a declarat Silvia Radu luni, 27 noiembrie, la şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei.

Silvia Radu a fost întrebată de către jurnaliştii şi despre dispoziţia semnată pe 22 noiembrie, prin care, potrivit şefului Direcţiei transport, Oleg Poiată, reprezentanţilor Primăriei li s-ar interzice să mai vorbească cu presa.

„Ceea ce ţine de comunicarea cu presa şedinţele operative vor continua să fie publice, aşa cum a fost până acum. Dumneavoastră aveţi acces să vorbiţi absolut cu toţi cei prezenţi în sală. Dacă aveţi nevoie ca să comunicaţi cu cineva, pentru asta exista Direcţia de comunicare ca să comunice cu presa. Atunci când dumneavoastră aveţi întrebări pe un subiect sau altul, îl contactaţi pe domnul Brânzaniuc, îi puneţi întrebarea şi domnul Brânzaniuc vă prezintă informaţia”, a menţionat primarul interimar.

Silvia Radu le-a spus jurnaliştilor că, dacă au nevoie să comunice direct cu vreun director, acesta o să comunice, însă şeful serviciului de presă trebuie să cunoască despre asta. 

„Eu am emis această dispoziţie după ce s-a întâmplat situaţia cu Grădiniţa 157, când am aflat pur întâmplător că şeful Direcţiei de învăţământ a convocat o conferinţă de presă repejor-repejor să se justifice că nu este el vinovat”, a subliniat Radu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite