Sergiu Mocanu: Majorarea pensiilor făcută de PAS este o diversiune economică, în condiţiile în care nu există un plan economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu
Sergiu Mocanu

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că decizia guvernării PAS de a majora pensia minimă ar trebui să ne îngrijoreze. Fostul deputat susţine că mai multă lume „s-a speriat de decizia pripită a actualei guvernări de a majora pensia”.

Potrivit lui Mocanu, decizia respectivă este una periculoasă, în condiţiile în care nu există un plan economic bine pus la punct, care ar urma să acopere noile cheltuieli bugetare.

„Nu vă închipuiţi ce diversiune economică este ridicarea pensiilor, în condiţiile în care nu ai niciun plan economic. (...) Am văzut economişti îngrijoraţi care le spun: „oameni buni, voi nu aţi făcut absolut nimic pentru sustenabilitatea acestui sistem de pensii. Ca să mă exprim corect: nu aţi făcut nimic ca să identificaţi resurse pentru bazinul ăsta de apă. (...) Nu au nicio elaborare şi nicio idee privind cum ar putea să găsească surse ca să sprijine sistemul de pensionare şi la anul viitor, şi la celălalt an”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa săptămânală de pe Youtube.

„Cum să pui o bombă atât de mare, neavând nicio idee economică?”, a afirmat Mocanu, adăugând că „în societate apar deja elemente de haos social, pentru că ei nu au nicio idee cum să administreze treburile statului”.

Amintim că în campania electorală pentru alegerile parlamentare, PAS a promis că pensia minimă pentru moldoveni va fi majorată la 2.000 de lei. Atunci, reprezentanţii PAS spuneau că nimeni nu trebuie să aibă o pensie mai mică de 2.000 de lei. Ulterior, PAS şi-a revăzut promisiunea şi a anunţat că de o pensie minimă de 2.000 de lei vor beneficia doar pensionarii cu un stagiu complet de muncă.

Recent, Guvernul Gavriliţa a aprobat proiectul privind majorarea pensiilor minime. Persoanele cu stagiu de muncă complet, începând cu 1 octombrie, vor avea o pensie de cel puţin 2.000 de lei. Este vorba despre 183 de mii de pensionari. Pensiile cresc în medie cu 360 de lei (circa 17 euro). 

Pensionarii care nu au stagiu complet de cotizare vor beneficia de o majorare medie de circa 400 de lei. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite